Wallins plan – så ska det bli en ny bra Halmia-höst

IS Halmia brukar vara som bäst på hösten. I så fall kan det bli en rolig rödvit fortsättning på division 2-säsongen med tolv av tretton seriematcher kvar att spela.
– Det är nästan sexpoängsmatcher allihop, säger tränaren Anders Wallin.

ANNONS
|

Halmias herrar är tillbaka i träning denna märkliga, pandemipåverkade säsong, där det bara blev en seriematch (0–2-förlusten mot Ängelholm) före det sex veckor långa sommaruppehållet.

Höstpremiären i enkelserien sker nästa söndag borta mot Malmölaget Prespa Birlik – som å sin sida inte har spelat en enda seriematch ännu.

Halmia genrepade med att spela 16-delsfinal mot division 6-laget Trönninge IF i DM på onsdagskvällen. Däremot blir det ingen träningsmatch mot mer jämbördigt motstånd.

– Nej, jag försökte få till det, men det var många lag som var uppbokade och vissa börjar senare och har ledigt nu. Men jag är trygg i det vi tränar på och hade en bra avslutning med matchen mot HBK U21 (1–1), säger Anders Wallin.

ANNONS

Brynéus kan bli kvar

Inga förändringar har skett i truppen under uppehållet. Yttern Oliver Brynéus ska egentligen återvända till studierna i USA direkt efter höstpremiären, men kan bli kvar i Sverige även i höst.

– Han får flyga dit, men många skolor har ändå valt att ha online-utbildning under hösten och Florida dit han ska är fortsatt hårt drabbat. Det ska komma ett besked i dagarna, säger Anders Wallin.

Halmia hade krokarna ute efter hemvändande Polenproffset Johan Oremo, men den förre Halmstads BK-anfallaren valde i stället att gå till Ängelholm.

Tittar ni på något annat nytillskott?

– Nja, det är klart att vi kikar lite, men inget konkret. Det är om det dyker upp något.

Vad ligger fokus på spelmässigt inför omstarten?

– Vår speluppbyggnad ska vi jobba och nöta mer på. Jag tycker att andra halvlek mot HBK föll väl ut, men vi behöver få det ännu mer tydligt för samtliga. Annars tycker jag att vi har utvecklats undan för undan och blivit bättre och bättre.

Starkare på hösten

Halmia vill slåss i toppen av tabellen – och brukar vara som bäst på hösten. Under fem av de sex senaste säsongerna har laget tagit fler poäng under andra seriehalvan än under den första. Undantaget är det turbulenta fjolåret med tränarbyte i slutet av augusti.

ANNONS

Anders Wallin är medveten om den signifikanta statistiken:

– Jag vet inte vad det beror på egentligen. Men planerna är ofta lite sämre på våren och med den fotboll vi spelar gynnas vi av bättre planer så klart. Sedan har vi i alla fall under åren som jag har varit med sett en kontinuerlig utveckling hela tiden och då blir det bättre på hösten än på våren.

Halmia fick det oväntat jobbigt mot Trönninge i DM och låg faktiskt under med 0–2 i halvtid, men vände till seger med 7–2 till slut. Anfallaren Vuk Lugonjic gjorde tre av målen – det sista på straff i slutminuten.

LÄS MER:Oremo hem till Sverige – var i dialog med Halmia

LÄS MER:Tunga beskedet: Korsbandet av på Halmias mittfältslöfte

Fakta: Halmias facit vår/höst sedan 2014

2014: 13 + 23 poäng. Totalt: 36 p.

2015: 10 + 15 poäng. Totalt: 25 p.

2016: 15 + 30 poäng. Totalt: 45 p.

2017: 17 + 21 poäng. Totalt: 38 p.

2018: 24 + 33 poäng. Totalt: 57 p.

2019: 22 + 15 poäng. Totalt: 37 p.

ANNONS