HBK-backen Gabriel Wallentin trivs med sin utlåning till division 1-klubben Skövde AIK.
HBK-backen Gabriel Wallentin trivs med sin utlåning till division 1-klubben Skövde AIK. Bild: Krister Andersson

Wallentin om utlåningen: ˝Satt bara hemma och väntade”

Han blev utlånad från Halmstads BK för att få mer speltid. Gabriel Wallentin, 20, stortrivs i division 1-klubben Skövde AIK där han har förre landslagsspelaren Tobias Linderoth som tränare.
– Jag har fått ett stort förtroende och vågar ta för mig mer på planen, säger HBK-mittbacken i sin strävan efter att ta en allsvensk plats i framtiden.

ANNONS
|

Gabriel Wallentin lämnade Halmstads BK i januari när han lånades ut till Skövde AIK i division 1.

Nu har han gjort sina tre första matcher i Skövde och är nöjd med fotbollstillvaron i sin nya hemstad.

– Jag trivs jättebra i Skövde. Jag har fått mycket speltid och det var ju tanken när jag gick hit på lån från HBK, att jag skulle samla på mig erfarenhet och matchminuter, säger den 20-årige mittbacken.

Under fjolårssäsongen blev det inte mycket till matchande för Wallentin när coronapandemin bröt ut.

– Det blev mest bara träningar och att man hjälpte till och sparrade för de som skulle spela matcher. Att äntligen få spela matcher igen är jättekul, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det finns så många bra spelare i ettan så det är riktigt bra motstånd på matcherna.

Vill konkurrera om plats i allsvenskan

Det är bra med tanke på att Wallentin vill vara med och konkurrera om en allsvensk plats.

– Jag tror på mig själv och jag tror nog att jag ska kunna konkurrera om en plats i allsvenskan så småningom. Jag behöver mycket speltid och jag behöver bygga upp kroppen lite, säger han.

Förre landslagsspelaren Tobias Linderoth leder Skövde AIK denna säsong och är en stor bidragande orsak till att HBK-backen trivs bra i klubben.

– Tobias Linderoth är en jättebra tränare. Han är bra med individen och han är inte bara en tränare utan även en mentor för oss och kommer med tips och knep för att man ska utvecklas. Han har ju varit med om den del och har mycket att ge, säger han och fortsätter:

– Det är jätteviktigt att känna att man är en viktig del i ett lag och att man har förtroendet bakom sig. Jag har vågat göra mer och inte blivit feg i vissa lägen. Jag vågar slå lite fler riskfyllda passningar eftersom jag vet att jag har tränaren förtroende.

Jobbar på laget tillsammans med klubbkompisarna

Privat var de två första månaderna på utlåningsäventyret däremot ingen större hit.

ANNONS

– De första två månaderna satt jag bara hemma och väntade in träningarna som ligger på eftermiddagarna här. I Halmstad gick det bra att göra så eftersom det var fler som var lediga på dagarna och som man kunde umgås med, men här jobbar alla eller har annat vid sidan om, säger han.

– Men nu jobbar jag på ett lager fyra timmar om dagen tillsammans med tio av mina lagkamrater och det är kul.

ANNONS