Från Halmia i tvåan till Getinge i sexan. Nu vill lagkaptenen Viktor Jarälv lyfta sin moderklubb som storsatsar att lyfta i divisionerna igen.
Från Halmia i tvåan till Getinge i sexan. Nu vill lagkaptenen Viktor Jarälv lyfta sin moderklubb som storsatsar att lyfta i divisionerna igen. Bild: Jari Välitalo

VVS:aren tog fyra steg bak – ska täta läckande försvar

Från mittbacksklippa i IS Halmia i tvåan till – försvarsgeneral i Getinge IF i division 6.… När Viktor Jarälv tappade hungern och motivationen valde han att hämta ny energi i sin gamla moderklubb som han nu vill lyfta upp några divisioner.

ANNONS
|

– Det var en strulig säsong i fjol med många småskador och sjukdomar som gjorde att jag till slut tappade sugen. Men nu är spelglädjen tillbaka igen, säger Viktor inför premiären borta mot Lidhult i dag.

Han kom inför 2018 från Kvibille till Halmia där han omskolades från mittfältare till att bli en stabil mittback som spelade samtiga 26 matcher.

Men 2019 blev sönderhackad efter en fotoperation på försäsongen och en infektion som han ådrog sig efter att ha dragit ut en visdomstand.

– Självklart saknar jag kompisarna i Halmia och den kvalitet som fanns där. Det är en enorm skillnad. Men samtidigt är vi är gott gäng och med tre träningar i veckan har jag fått mycket mer fritid. Och det uppväger allt det andra just nu.

ANNONS

Att Jarälv – som arbetar på en VVS-firma – redan vid 28 års ålder skulle ha varvat ner för gott är dock inte helt säkert.

– Nej, det är ju inget hugget i sten så vi får se. Men allra helst skulle jag vilja ta upp Getinge några divisioner, säger lagkaptenen.

Mycket talar också för att det blir en snabb comeback i femman som Getinge ramlade ur i höstas då det vilar ett tungt favorittryck på det grönavita gänget.

För Viktor är inte den enda spelaren från tvåan som förstärker division 6-laget utan från Vinberg kommer Malkolm Karlsson, Johan Mårtensson och målvakten Isak Ekenhag medan Joakim Andersson har erfarenhet från spel i Onsala. Totalt 18(!) nya spelare varav åtta hemvändare.

– Att Viktor flyttade hem öppnade upp för att fler gjorde det. Och eftersom många tvingades dubblera i fjol i A- och B-laget bestämde vi oss för att fylla på truppen, säger den nye tränaren Emil Tillander som har 33 utespelare och tre målvakter att ta hand om.

– Det är 27–28 på varje träning och ett härligt driv så visst ska vi vara favorit, anser Emil i fjol var assisterande tränare i Halmia och en av anledningarna till att Viktor flyttade hem.

ANNONS

– Ja, Emil är en tränare som vill spela boll, inflikar Jarälv.

Att säsongen, på grund av coronapandemin, halveras gynnar dock inte Getinge.

– Nej, inte över tid. Men efter all träning där vi har spelat elva mot elva i 90 minuter de senaste gångerna ska det bli fantastiskt roligt att få komma igång.

Tränare: Emil Tillander.

Fjolårsplacering: Tia i division 5 och degraderat.

Nya spelare: Viktor Jarälv, IS Halmia, Malkolm Karlsson, Johan Mårtensson och Isak Ekenhag, Vinberg, Anton Johansson och Oscar Karlsson, BK Astrio, Joakim Andersson, Tölö, Filip Paulsson och Oscar Bengtsson, Kvibille, Simon Lago och Filip Nilsson, Sperlingsholm, Marcus Claesson, Vapnö, Anton Andersson, Centern, Lukas Andersson, Hasslöv, Linus Eliasson, Sebastian Vicente, Hugo Nilsson.

Förluster: –

ANNONS