Viktiga poäng för LFK

Laholms FK spelade i lördags eftermiddag hem tre poäng på ett soligt Glänninge Park. Jonathan Jacobsson och David Pinot stod för målen när LFK vann med 3–0.

|

Division 3 sydvästra

Laholms FK–Hittarp 3–0 (1–0)

– Det var riktigt skönt. Vi spelade otroligt bra i den andra halvleken, säger LFK-tränaren Peter Åberg med ett leende.

Det var en nylaborerad elva som ställdes på benen för Laholms del. I Perparim Beqajs frånvaro flyttades David Pinot upp på topp, Jonathan Jacobsson positionerades på kanten och bröderna Bujar och Besart Mazreku klev in i elvan. Dessa förändringar skulle visa sig vara nyckeln till eftermiddagens 3-0-seger.

LFK inledde den första halvleken synnerligen svagt. Det var istället Hittarp som försökte framåt och främst genom pigge anfallaren André Kopfinger. I takt med att LFK fick kontroll över Hittarps omställningar byggdes ett eget spel upp. Det öppnade för Jonathan Jacobsson som i den 18:e minuten stod för matchens prestation när han på egen hand gjorde matchens första mål.

Det var först i den andra halvleken som LFK spelade upp sig på allvar. Bröderna Mazreku fick fart på offensiven. Lagkaptenen David Pinot klev också fram och visade vägen med två mål efter två högst tveksamma ingripanden av Hittarp-målvakten Johan Jonsson.

– Vi spelar riktigt bra här. David har spelat forward förut så det var inga problem. Skönt med lite konkurrens i anfallet nu när Perparim (Beqaj) kommer tillbaka till nästa match, säger Åberg.