Förre Halmstads BK-anfallaren Liridon Selmani (till höger) lämnar Superettan, där han under hösten spelade för Dalkurd, för Andersbergs IK i division 6. Han får med sig lillebror Labinot, som ansluter från Leikin.
Förre Halmstads BK-anfallaren Liridon Selmani (till höger) lämnar Superettan, där han under hösten spelade för Dalkurd, för Andersbergs IK i division 6. Han får med sig lillebror Labinot, som ansluter från Leikin. Bild: Andersbergs IK

Värvningsbomben – förre HBK:aren går från Superettan till division 6

Andersbergs IK bjuder på en riktig smällkaramell veckan före julafton. Förre HBK-anfallaren Liridon Selmani, 28, lämnar Superettan och är klar för division 6-laget från östra Halmstad.
– Det har legat i luften väldigt länge att jag ska komma hem till familjen, säger han.

ANNONS
LocationAndersberg||

Liridon Selmani spelade allsvenskt med Halmstads BK redan 2011.

Därefter har han varit i Oddevold, Varbergs Bois, Halmia, Oddevold igen, Karlstad BK och IF Karlstad Fotboll innan han i augusti i år gick över till Dalkurd i Superettan.

Tillbaka på elitnivån gjorde han tre mål på 13 matcher under hösten och skrev i september på ett nytt 1,5-årskontrakt med Uppsalaklubben.

Men Dalkurd ramlade i helgen ur Superettan efter kvalförlust mot Landskrona – och nu tackar Liridon Selmani för sig.

– Vi kom överens om att bryta kontraktet, säger han.

Lockas inte av ettan

I stället blir det från och med nu Andersbergs IK, som i år slutade femma i division 6 mellersta södra Halland, som får dra nytta av anfallarens tjänster.

ANNONS

– Det är ett stort steg från Superettan till division 6. Men jag känner också någonstans att under alla de här åren, att fastän jag har öst in mål i division 1, så har det ändå varit svårt att ta det där steget till Superettan. Nu tog jag steget till Superettan och vi ramlade ned till division 1. Och division 1 lockas jag verkligen inte av, säger han.

– Det har hört av sig klubbar från Superettan också, men jag är inte sugen på att flytta runt i Sverige för Superettan. Jag är klar med det där. Jag är 28 nu och behöver tänka på mig själv. Allt bra har ett slut någon gång.

Får med sig lillebror

Dalkurds förlust är Andersbergs IK:s vinst. Liridon Selmani får dessutom sällskap av lillebror Labinot, 25, som går över från Leikin i division 4.

– Det har legat i luften väldigt länge att jag ska komma hem till familjen. Det är åtta år som jag har varit runt i olika klubbar nu, så jag kände att det var dags att landa och flytta hem, säger Liridon Selmani.

– Jag pratade med representanterna från Andersbergs IK och kände att det projekt som de har på gång är något bra. Jag vill bidra med den erfarenhet jag har och kunna hjälpa klubben och ungdomarna runt om Andersberg. Det ska vara en klubb som är bra och det ska inte vara något negativt bara för att de heter Andersbergs IK. Jag vill vinna serien och klättra upp med AIK.

ANNONS

Kujtim Dibrani, sportchef och assisterande tränare i Andersbergs IK, förklarar hur klubben lyckades med värvningsbomben:

– Det var inte så svårt. Liridon visade intresse av att vilja vara med och bidra till att föreningen och ungdomarna på Andersbergsområdet skulle få en klubb helt enkelt. Han var inte så svår att övertala.

LÄS MER:Selmani inför cupavgörandet: ”Jag ska sänka HBK”

ANNONS