Laholms tränare Peter Åberg och backen Blerina Mazreku har båda en del att fundera på efter 2–4-förlusten i Hittarp.
Laholms tränare Peter Åberg och backen Blerina Mazreku har båda en del att fundera på efter 2–4-förlusten i Hittarp. Bild: Johan Persson/arkiv

”Väldigt ungdomliga misstag” gav Laholm ny tung förlust

Laholms FK:s tunga höstsäsong fortsätter. Hittarp hade lika många poäng som LFK före avspark – men skickade hem Maja Ljungberg & Co med fjärde förlusten på sex matcher efter omstarten.

ANNONS
|

Division 1

Hittarp 4

Laholm 2

(2–0)

– Vi är spelförande under stora delar av matchen, vilket vi förväntade oss innan i och med att Hittarp backar hem väldigt djupt i alla sina matcher. Det hanterar vi bra. Problemet är att vi inte gör mål på våra målchanser och sedan står vi för väldigt ungdomliga individuella misstag på egen planhalva som gör att Hittarp drar ifrån målmässigt, säger Laholms tränare Peter Åberg.

Lördagens stora olycksfågel var LFK:s förra Schweizproffse Blerina Mazreku, som först orsakade straffen på vilken Hittarps Johanna Liljeblad slog in i 1-0 i 22:a minuten och sedan svarade för den misslyckade brytning som blev till en frispelning av Hittarps Marielle Karlsson och 2–0 precis före pausvilan.

ANNONS

– Nu var det Blerina den här gången, men det har varit andra spelare inblandade förut. Det blir svårt när det blir olika grejer varje gång, men det är alltid något individuellt. Vi faller inte igenom kollektivt, säger Peter Åberg.

Vid Hittarps 3–0 (72) agerade LFK-försvaret passivt efter ett högerinlägg medan 4–1 (82) var ett distansskott från drygt 20 meter.

Isabelle Axedal gjorde Laholms 1–3-mål på straff (75) medan Moa Larsson reducerade till 2–4 på tilläggstid med ett tjusigt långskott upp i bortre krysset.

Åberg:

– Två mål ska räcka till minst en poäng här om vi skärper till oss. Men det gjorde vi inte i dag.

LÄS MER:Bromölla var numret för stort för LFK

ANNONS