Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Silverholt har gjort klart med Tvååkers IF. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Simon Silverholt har gjort klart med Tvååkers IF. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tvååkers IF värvar mittfältare med allsvenska meriter

Tvååkers IF slog till med en värvning under fredagen. Mittfältaren Simon Silverholt, 27, har skrivit kontrakt med klubben för ett år.
- Vi möter HBK på måndag och jag hoppas få några minuter där, säger Simon.

Hans bröder heter Taylor och Oliver men Simon Silverholt är den äldsta i skaran, född 1993.

– Det är tuffa tider nu. Jag hade hoppats på att få komma lite högre upp i seriesystemet, men med corona känns det här som en bra chans att få nära hem och vara nära familjen, vilket känns viktigt. Jag har ju varit utomlands både i Finland och Norge, säger Simon Silveholt om varför han väljer Tvååkers IF.

Han fortsätter:

– Jag tar alltså ett steg ner till division 1 för att visa vad jag kan och förhoppningsvis gå vidare sen, säger Simon.

Fanns det andra alternativ?

– Något aktuellt i Superettan, men hade jag tagit det hade jag ändå få tagit ett jobb vid sidan om. Lagen har inte pengar. Och nu får jag en chans att jobba nära hemmet.

Har BK Astrio som moderklubb

Simon har BK Astrio som moderklubb. 2020 kom han till Halmia från IFK Mariehamn på Åland, men gick sedan snabbt vidre till IL Hödd i Norge där det blev 16 matcher, varav 14 från start.

– Jag kom överens med Halmia att jag kunde gå om det kom upp något. Hödd spelar i andraligan och det gjorde att jag kunde spela på heltid, så jag valde att testa det.

Kanske får vi se honom redan på måndag i träningsmatchen mot HBK, ett lag han var hos mellan 16 och 24 års ålder.

– Jag hoppas väl få göra några minuter i alla fall, men jag har inte tränat med ett lag sen november så jag är inte i matchform än.

Att få spela i Sverige tror Simon kan vara ett bra skyltfönster.

– Jag får bevisa att jag är intressant fortfarande. De svenska lagen har inte haft så bra koll på mig när jag varit i Finland och Norge. Nu kommer jag till ett skönt lag och jag tror det kan bli ett bra år för Tvååker.

Silverholt har haft en del skadebekymmer i karriären, men känner sig fräsch i dagsläget.

– Visst har jag haft en del skador, men det är inget som känts på ett tag nu. Det är väl mer det klassiska skavsåret man får när man börjar träna bara, säger han med ett skratt.

Anders Winbo i Tvååkers IF är nöjd med värvningen:

– Han är vänsterfotad, rapp i fötterna och en poängspelare på vänsterkanten. Det känns som ett jättelyft för oss att få in en sån spelare. Han har väldigt bra erfarenhet och känner för en comeback och att Tvååkers IF är rätt förening för honom.

Fler lokala sportnyheter hittar du här