Zemri Callaku i aktion under Halmias premiärförlust mot Ängelholm förra måndagen. Nu missar han resten av säsongen efter att ha drabbats av en korsbandsskada.
Zemri Callaku i aktion under Halmias premiärförlust mot Ängelholm förra måndagen. Nu missar han resten av säsongen efter att ha drabbats av en korsbandsskada. Bild: Carl Fredrik Johansson/arkiv

Tunga beskedet: Korsbandet av på Halmias mittfältslöfte

Trist besked för Halmia och mittfältaren Zemri Callaku. Den 19-årige talangen har drabbats av en korsbandsskada i ena knäet och tränaren Anders Wallin räknar inte med honom på planen under resten av säsongen.

ANNONS
|

Skadan inträffade under träning i förra veckan. Nu har magnetröntgen bekräftat att det handlar om ett trasigt korsband.

– Det hände på träningen, men det kunde ha hänt på matchen också. Det är bara att ta det, säger Zemri Callaku.

På läger med landslaget

Han har trots sin unga ålder varit bofast på det rödvita innermittfältet under flera säsonger och även varit på läger med pojklandslaget.

Nu dröjer det innan han kan spela fotboll igen. Sannolikt väntar operation och därefter en lång rehabilitering. Men Zemri Callaku är beredd att ta fajten.

– Det här är sånt som händer. Jag kämpade hårt innan, men nu får jag bara kämpa tio gånger hårdare. Men det är jag van vid – jag är hur lugn som helst. Det är upp till mig att skriva hur framtiden ser ut för mig, säger han.

ANNONS

”Ett tungt avbräck”

Halmias tränare Anders Wallin lider med sin unge mittfältare.

– Det är tråkigt, men han är stark så jag är övertygad om att han kommer att gå stärkt ur detta, säger Wallin och fortsätter:

– Zemri är och har varit en viktig spelare för oss så det är så klart ett tungt avbräck, även om vi har Ola (Lindh) och (Kristoffer) Thydell som är väldigt duktiga på den positionen också. Men vi tappar självklart bredden och konkurrenssituationen på den platsen.

Halmia begår höstpremiär i division 2 borta mot Prespa Birlik i Malmö söndagen den 2 augusti. Dessförinnan väntar 16-delsfinal mot Trönninge IF i DM (preliminärt torsdagen den 23 juli) samt, troligen, en träningsmatch mot mer jämnbördigt motstånd.

LÄS MER:HBK-anfallaren målskytt direkt i efterlängtad comeback

ANNONS