Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Allt att vinna. Patrik Ingelsten (till höger) och hans Halmia måste gå för segern mot Sävedalen.

Tuffa förutsättningar inför tvåans slutstrid

Hoppet om en kvalplats upp till division 1 lever fortfarande för Halmia. Men det är mycket som måste klaffa om man ska ta sig förbi Vinberg och upp till andraplatsen.

Det är en jämn strid om andraplatsen, som innebär kval, i division 2 västra Götaland. Assyriska BK har gått som tåget och säkrat seriesegern med god marginal, men det är fortfarande tre lag som har chansen att ta kvalplatsen – Vinberg, Halmia och Eskilsminne.

I den sista omgången möter Vinberg, som ligger tvåa inför avslutningen, just Eskilsminne. Samtidigt gästar Halmia seriefemman Sävedalen.

Förutsättningarna på förhand är glasklara. Halmia behöver vinna mot Sävedalen samtidigt som Vinberg max får ta en poäng. Om Halmia bara får oavgjort missar de kval, oavsett hur det går i den andra matchen.

– Det är fantastiskt roligt. Det är mycket som står på spel. Vi har inget i egna händer, men allt att vinna. Så det är bara att åka upp och gå in med allt vi har. Förhoppningsvis kan vi ha mycket inspiration och glädje. Det blir en häftig och spännande söndag, säger Halmias spelande tränare Patrik Ingelsten.

– Vi har stora chanser att göra en bra prestation mot Sävedalen, och då har vi ju även stora chanser att ta tre poäng. Sedan är vi beroende av att Eskilsminne ska ta poäng, annars är det omöjligt för oss att ta kvalplatsen. Men det kan vi inte påverka, så det gäller bara att fokusera på vårt eget och gå in för att ta tre poäng.

Och det finns glädjeämnen för Ingelsten, som tog över tränarrollen mitt under säsongen. För blott andra gången under hösten har han hela truppen hel, frisk och tillgänglig.

– Senast det hände var i höstsäsongens första match, så det är fantastiskt roligt att vi har det igen, säger Ingelsten.

Laholms FK har haft en tuff säsong och har varit seriens slagpåse. Peter Åbergs manskap har varit klart för degradering ett tag och kan rikta in sig på en återkomst i division 3 nästa år.

LFK möter Torslanda på bortaplan i avslutningen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här