Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lina Eriksson och hennes Halmia fick inte den starten man hade önskat i seriepremiären Bild: Roger Larsson
Lina Eriksson och hennes Halmia fick inte den starten man hade önskat i seriepremiären Bild: Roger Larsson

Trots stort spelövertag – Halmia föll i premiären

Den efterlängtade fotbollspremiären kunde äntligen ha avspark men det blev en premiär med bitter eftersmak för Halmias damer. Trots dominant spelövertag och flera klara målchanser föll man hemma mot IFK Örby. …
– Det är en stor besvikelse. Det är en match där vi är klart bättre, säger tränare Peter Blomqvist.

Division 1 mellersta Götaland

Halmia 0

IFK Örby 2

(0–2)

Det var ett Halmia som dikterade villkoren i hemmapremiären mot IFK Örby. Ett stort spelövertag där man tryckte tillbaka gästerna och skapade fler bra målchanser.

– Det är en match där vi är klart bättre. Det kan de som var på plats intyga. Vi har ett massivt bollinnehav och gott om målchanser framför allt i den andra halvleken, säger tränare Peter Blomqvist.

Trots att Halmia visade att man var det mer spelskickliga laget så fick man inte håll på IFK Örby-målvakten som stod för en rad svettiga parader. I stället var gästerna sylvassa i sina omställningar och Emma Nilsson kunde just i en omställning få till en riktig drömträff till 0–1.

– I första halvlek hade vi också mer av spelet med då orkade de komma i sina långbollskontringar och det är så de gör mål på oss. Vi tappar bollen och de får omställningar.

Fem minuter senare skulle det bli dubbelt så jobbigt då Annika Jonsson rann igenom Halmias försvar lite väl enkelt och kunde skicka in 0–2 bakom Matilda Brovall.

Fick inte hål på Örby

Halmia fortsatte att bombardera med avslut i den andra halvleken och Sandra Holm kom nära två gånger om på sin högerkant. Gresa Berisha testade med ett placerat skott som gick tätt över ribban. Det var helt enkelt inte Halmias eftermiddag.

– Det är en stor besvikelse. Att vi på något sett ger dem möjligheten att vinna. Jag tror ingen kan säga någonting annat än att vi var spelmässigt överlägsna efter att ha sett matchen inte ens deras tränare. Vi är fotbollsmässigt bra mycket bättre än dem men det är inte så man vinner matcher.

Även om det inte blev den premiären som Halmia hade hoppats på finns det en hel del saker att bygga vidare på.

– Jag är nöjd med den fotbollen vi visar i dag. Vi har ett massivt bollinnehav och gott om målchanser framför allt i den andra halvleken.

– Sen handlar det om att vi måste sätta våra målchanser. Vi behöver få lite mer spets på grejerna och de som ska göra mål behöver vi lite mer från. Det är så klart skönt att vara igång men det här var ingen rolig start, avslutar Blomqvist.

Fler lokala sportnyheter hittar du här