Torbjörn Arvidsson.
Torbjörn Arvidsson.

Torbjörn Arvidsson klar för Bois

Varbergs Bois nye assisterande tränare, Torbjörn Arvidsson, kastades in redan i försäsongspremiären. Dessutom visade fyra potentiella nyförvärv upp sig.

ANNONS
|

På ett kylslaget men soligt Ankarvallen klev Jörgen Wålemark in med en ny partner vid sin sida. I stället för Igor Krulj (numera i Tvååker, men faktiskt på plats som åskådare på måndagen) fanns Torbjörn Arvidsson.

HBK-ikonen som nyligen tvingades lämna klubben efter 26 år.

Han tog omgående hand om ett par övningar och verkar se fram emot sin nya utmaning. Även om det fortfarande svider att han inte fick fortsätta i Halmstad.

– Det är ju något man varit fäst vid, så det är en typ av sorgearbete att lämna efter så många år. Men det här var det bästa som kunde hända, sade han efter sitt första träningspass i Varbergs Bois.

ANNONS

Arvidsson tvekade inte speciellt länge när Jörgen Wålemark hörde av sig med sitt erbjudande.

– Jag blev förtjust i det med detsamma. Jag känner Jörgen lite sedan tidigare och han berättade hur Varberg fungerar och jag fick en bra känsla direkt.

Torbjörn Arvidsson, 47 år, har arbetat som tränare inom HBK sedan 2005 och de fem senaste åren fungerat som assisterande tränare i A-laget. Det fanns även andra erbjudanden att ta ställning till.

– Det har funnits andra alternativ där jag skulle bli förstatränare. Men jag har haft rollen som assisterande tränare och trivs väldigt bra med det, sade han.

Arvidsson poängterar att han är inne i en process att lära känna Jörgen, klubben och spelarna. Men en punkt trycker han omgående lite extra på.

– Mitt mål är att utveckla och utbilda spelare. För mig är det hårt arbete varje dag som gäller. Det leder till resultat.

– Förhoppningsvis kan vi bli bättre och ta ytterligare något steg.

Men hur känns det att träna en direkt konkurrent till HBK?

– Jag har inte hunnit tänka på det. Men det är klart att det blir gliringar från vissa och att man påminns om vad som väntar, sa han.

Torbjörn Arvidsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bois.

ANNONS

Det fanns även andra nya ansikten på Bois premiärträning för året.

En av dem var anfallaren Liridon Selmani som senaste säsongen spelade i Oddevold och Halmia. 23-åringen har tidigare tillhört just HBK.

– Det ska bli kul att träna med en såpass bra klubb som Varberg. Jag ska försöka signa ett kontrakt här och sedan hoppas jag kunna hjälpa till med att göra mål, sa han.

På tolv framträdanden i Halmia satte Selmani åtta mål. I Oddevold blev det tre fullträffar på 14 matcher.

En annan offensiv kraft som provade lyckan med Bois var Linus Andersson som lirat i Elfsborgs U19-lag men som inte erbjöds något A-lagskontrakt.

– Jag har kollat runt lite och Varberg kändes som ett bra alternativ att testa på, sa 19-åringen.

Han håller främst till som yttermittfältare, men kan även användas i anfallet.

– Jag är löpstark, snabb, fysiskt lagd och gillar att ta för mig, sa han.

Mertion Qoraj, där kan ni ha Bois ersättare till Anton Tideman på vänsterbacken. 20-åringen, som senaste året tillhört Assyriska BK i tvåan, provtränar med Bois veckan ut.

– Jag kan spela vänsterback, innermittfält och yttermittfält. Men jag skolades om till vänsterback förra året och det gick bra, sa han.

ANNONS

Även Halmias back Erik Ferman, 25 år, visade upp sig samt Isac Johansson (tidigare Älekulla), och de egna ungdomsspelarna Victor Strömberg och Milos Vrsajko.

Det står också klart att Mats-André Kaland lämnar Bois efter bara en säsong. Han är klar för norska Fredrikstad.

– Vi har tappat Kaland, Robin Tranberg och David Johannesson. De är tre namn som måste ersättas med rutin. Men det gäller att ha tålamod och inte stressa fram något, säger Jörgen Wålemark.

Läs även: Arvidsson är på väg till Varbergs Bois

ANNONS