Trönninges målvakt Karl Samuelsson släppte in minst mål i serien när Trönninge tog klivet upp i division 5.
Trönninges målvakt Karl Samuelsson släppte in minst mål i serien när Trönninge tog klivet upp i division 5. Bild: Roger Larsson

TIF:s keeper efter avancemanget: ”Får klara sig utan mig på försäsongen”

Trönninge IF har en makalös säsong bakom sig. De gick obesegrade genom serien och kommer att spela division 5-fotboll nästa säsong, mycket tack vare ett starkt försvar och mannen mellan målstolparna: Karl Samuelsson.

ANNONS
|

Trots coronapandemi, enkelserie och förskjuten seriepremiär gick Trönninge IF obesegrade genom serien och kommer att spela i division 5 kommande säsong.

– Vi var bra redan från start och visste att det inte fanns något utrymme för att förlora någon match om vi skulle vara med och slåss i toppen, säger Karl Samuelsson, målvakt i Trönninge.

Facit skrevs till nio segrar och en oavgjord. Det oavgjorda resultatet kom i den sista omgången i seriefinalen mot BK Walldia.

– Det blev en ren seriefinal och det var kul. Sedan blev det väldigt tajt på slutet. Walldia ledde med 2–1 långt in i matchen och det var först runt den 85:e minuten som vi kunde kvittera till 2–2, säger Samuelsson.

ANNONS

Firade in på småtimmarna

Det oavgjorda resultatet gjorde att både Trönninge och Walldia stannade på samma poäng, men Trönninge knep seriesegern på en bättre målskillnad.

– Efteråt firade vi i omklädningsrummet med att lyssna på musik och på kvällen var vi i klubblokalen och åt och drack gott och firade avancemanget långt in på småtimmarna, säger Samuelsson och fortsätter:

– Det var lika mycket lättnad som glädje efter avancemanget eftersom laget verkligen ville upp och jag tror att vi har stor potential att hävda oss i femman.

Med 53 gjorda mål och bara nio insläppta på tio omgångar gjorde att Trönninge var både bäst framåt och bakåt i serien.

– Vi visste att det kunde handla om målskillnad i slutet så vi gick in i varje match och bara öste på. Det roliga är att det var en stor spridning på målskyttet hos oss, det var inte bara några som gjorde många mål utan många som gjorde några mål i stället, säger Samuelsson.

Snittade mindre än ett insläppt mål per match

Samuelsson själv stod alla tio matcherna mellan stolparna i Trönninges mål och snittade 0,9 insläppta per match.

– Det har gått bra för mig trots att det var en målglad serie. Men vi hade ett mycket bra försvar och en bra kontinuitet i backlinjen i år, säger Trönningemålvakten.

ANNONS
Karl Samuelsson kamperade ihop med Karl-Johan Johnsson, numera landslagsmålvakt, i HBK:s U-lag
Karl Samuelsson kamperade ihop med Karl-Johan Johnsson, numera landslagsmålvakt, i HBK:s U-lag Bild: Roger Larsson

Karl Samuelsson är ett känt namn bland fotbollskunniga i Halmstad och Laholms kommun. Den numera 32 år gamla målvakten har nämligen spelat i både Halmstads BK som Snöstorp Nyhem, Leikin, Hasslöv och Våxtorp.

– Trönninge är min moderklubb men jag gick till HBK som 18-åring och spelade mycket i framför allt deras U-lag, säger Samuelsson.

Där kamperade han ihop med en viss Karl-Johan Johnsson...

– Det är klart att man funderar på vad som skulle kunna ha hänt med fotbollskarriären om man fortsatt på en högre nivå... Men det är bara häftigt att se vad som hänt med Kalle, säger Samuelsson.

Ångrar inte sitt beslut

För medan Kalle Johnsson sedermera blev målvakt i landslaget, valde Samuelsson att ta klivet tillbaka till Trönninge efter två säsonger.

Ångrar du det beslutet? Jag har läst att Kalle Johnsson var glad att du lämnade så att han inte behövde konkurrera med en sådan duktig målvakt som du.

– Jag har hört flera säga att han sagt så! Nej, jag ångrar ingenting. För mig har det varit ett bra beslut eftersom livet handlar om så mycket mer än bara fotboll. Dessutom var jag trött på att sätta mig på bussen och åka in till Halmstad varje gång det var träning eller match, säger han och skrattar.

ANNONS

Och nu blir det alltså spel i division 5 kommande säsong för din del.

– Ja, än har jag nog några säsonger till i mig. Men killarna får klara sig utan mig på försäsongen, säger Samuelsson.

Jaha...?

– Det är en deal jag har med klubben, att inte behöva vara med på försäsongsträningen. Jag kör själv på gym i stället och sedan är jag med en träning i veckan med laget. Jag får inte direkt pris som mest träningsvillige i laget..., säger han och skrattar på nytt.

Trönningekeepern tror att laget kommer att klara sig fint i femman.

– Jag tror att vi kommer att stå oss väl. Får vi behålla truppen från denna säsongen och får in några nyförvärv så tror jag definitivt att vi har en trupp för övre halvan i femman, säger han.

ANNONS