Tidig skada stoppade inte Getinges målfest

Skytteligaledaren Joakim Andersson skadad och utbytt redan efter åtta minuter. Men det hindrade inte Getinge från att bjuda på en ny målfest och köra över Örnia i den tidiga seriefinalen i division 6 mellersta södra.

ANNONS
|

Getinge 6

Örnia 2

(2–1)

– Det är riktigt gött. Det var en tuff match på förhand men i andra halvlek så visar vi att vi är riktigt bra och spelar ut dem totalt tycker jag, säger Getinges lagkapten Viktor Jarälv i HP-TV:s direktsändning.

Getinge har halkat ned från division 4 till division 6 på två år, men gör nu en omstart med Emil Tillander som ny tränare och flera nya spelare från division 2.

Utdelningen hittills är övertygande: tre raka segrar och 21–2 i målskillnad.

– Vi har ett bra grundspel, är trygga med bollen och är väldigt vältränade jämfört med många andra lag i serien. Vi har bra spelare också, säger Jarälv, själv tillbaka i moderklubben efter ett par år i Halmia.

ANNONS

Ändå drabbades Getinge av ett tidigt bakslag mot Örnia då spjutspetsen Joakim Andersson – som hade gjort fyra mål i de två första matcherna – tvingades utgå redan efter åtta minuter efter en ny smäll på en stukad fot.

Men Getinge lät sig inte nedslås. Malkolm Karlsson satte två av hemmalagets mål och Filip Nilsson (straff), Anton Andersson, Oscar Bengtsson och Simon Lago de övriga.

För Örnia gjorde förre Superettan-spelaren Mikael Baggner sitt fjärde och femte mål på två matcher, men Halmstadlaget – som också hade full pott före avspark – räckte inte till den här kvällen.

Alexander Bornhager, en av Örnias spelande tränare, säger:

– Tyvärr åker vi på ett par oturliga skador och sjukdomar inför matchen och när vi möter ett så tajt lag har vi inte riktigt råd med det. Vi gör en kämpainsats som är 110-procentig, men vi möter inte ett normalt division 6-lag. Jag är helt övertygad om att de hade varit i toppen av fyran i år.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här!

TV: Se hela matchen i repris här!

LÄS MER:Superettan-veteranen har hittat lusten igen – i sexan

ANNONS