Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På plan igen. Niclas Taube gjorde comeback i Halmiatröjan efter tre månaders skadefrånvaro.

Taube tillbaka i Halmia-seger

Två glada nyheter från Harlyckan i Helsingborg. Halmia slog Högaborg med 2–1 och långtidsskadade Niclas Taube, 28 gjorde efterlängtad comeback.

Högaborg    1

Halmia    2

(1–0)


– Ja, det är roligt att vara tillbaka. Jag har saknat fotbollen – speciellt när det går bra och man får vara med och fira, myser Niclas Taube efter segern.

Mittfältaren har inte spelat en match sedan i maj då han för sjätte gången i karriären slog axeln ur led. Därefter har han inte riktigt vågat spela – fram till på fredagskvällen.

– Jag fick en fråga om jag kunde tänka mig att sitta på bänken och det tackade jag ja till. När jag sedan ändå var här så kunde jag lika gärna hoppa in, säger Taube, som ersatte Anton Johnsson på vänsterkanten med drygt 20 minuter kvar.

Det skulle visa sig bli ett avgörande drag från nye Halmiatränaren Patrik Ingelstens sida.
För Taube var i högsta grad inblandad i segermålet 14 minuter före slut. 

Han sprang i från bevakningen, hittade in med ett inlägg till den andra inhopparen Tom Stenberg, som inte fick ordning på bollen i första läget, men sedan spelade bakåt till Vuc Lugonjic som lobbade in 2–1.

Det resultatet stod sig tiden ut trots att hemmalaget fick ett par riktigt bra chanser till kvittering.

– Flyt förtjänar man, men hade Högaborg fått in en boll till så hade det varit orättvist, tycker Patrik Ingelsten, som var mycket nöjd över Halmias insats.*

– Ja, jag tycker att den var fantastisk. Ser man till hela matchen så var vi klart bättre försvars- och organisationsmässigt och borde inte legat under i paus.

Nä, Halmia hade det mesta och bästa i första halvlek, men det var Högaborgs skyttekung Jason Johnson som gav sitt lag ledningen i den 29:e minuten med ett välplacerat skott från straffområdeslinjen.

Men gästerna kom starkt tillbaka i andra halvlek och vände än en gång ett hotande underläge till seger.

Vänsterbacken Rasmus Bengtsson, som var en av de bästa på planen, hann först på ett långt, svepande inlägg och lyckades forcera in kvitteringen via ena stolpen.

Bara några minuter senare fick han ett liknande läge, men då var hemmamålvakten med på noterna.

Segermålet kom dock till slut och gör att Halmia nu närmar sig topplagen i serien.
Men hur det blir med Taubes medverkan i fortsättningen av serien är tveksam. Han ska operera den skadade axeln en tredje gång, men vet inte riktigt när.

– Jag ska opereras oavsett om det blir en fortsättning inom fotbollen eller inte. Jag vill ju kunna spela lite volleyboll och hålla på med andra idrotter även när jag blir äldre, säger han.

– Men just nu är det så roligt att spela fotboll att jag vill säga ja till fler matcher, fast samtidigt borde jag kanske inte göra det med tanke på hälsan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här