Svårt att få halltider för växande Haverdal

Antalet tider som Haverdals IF fått i inomhushallarna har halverats inför kommande vintersäsong jämfört med föregående. Samtidigt växer antalet lag inom klubben stadigt.

ANNONS
|

– Som vi ser det nu får vi svårt att dra runt verksamheten i vinter, säger Martin Henningson, ungdomsledare i Haverdals IF.

För det tiotal lag som finns inom Haverdal IF så har kommunen tilldelat klubben sammanlagt sju timmar per vecka. Dessutom ligger tiderna sämre.

– Det är jättesvårt att få ledare som ställer upp mellan sex och åtta på en fredagskväll, säger Martin Henningson. Eller till exempel när man tränar klockan fem. Då krävs det att man som ledare tar ledigt från jobbet för att kunna vara där i tid.

Anledningen till att tiderna blivit färre för Haverdal IF sägs vara att utpräglade vintersporter går före. I den relativt nybyggda Haverdalshallen konkurrerar Haverdals IF med bland andra innebandyklubben Kustens IF.

ANNONS

– Jag tycker uppdelningen är konstig mellan sommar- och vintersporter, säger Martin Henningson. Nuförtiden finns det massor med inomhusfotbollsturneringar. Det är inte nödvändigtvis en utomhussport.

Dessutom är fördelningen mellan vem som får vilka tider lite sned, enligt Martin Henningson.

– Man kan undra varför Friskis och Svettis får tiderna vid sju. Vuxna skulle kunna träna senare men det kan inte barn. Det är som föräldrarna går före deras barn från kommunens håll.

Med tanke på att ett tiotal lag fått sammanlagt sju timmar per vecka att samsas om tro Martin Henningson att det kan bli svårt för Haverdals IF att klara vintern.

– Det kommer bli jättesvårt som vi ser det, säger Martin Henningson. Risken är att ungdomarna antingen slutar eller att de byter till en klubb med bättre förutsättningar.

Klubben har nu skickat ett brev till Tekniska kontoret och berörda politiker inom Halmstad kommun. Men Martin Henningson har inte några större förhoppningar på att klubben ska få fler tider.

– Vad kan man förvänta sig? säger han. Jag hoppas naturligtvis men kommunen har sagt att allt redan är bestämt.

ANNONS

Tekniska kontoret har inte gått att nå för en kommentar.

ANNONS