Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmia går som tåget just nu och tog i och med segern mot Värnamo sitt femte raka trepoängare.  Bild: Roger Larsson
Halmia går som tåget just nu och tog i och med segern mot Värnamo sitt femte raka trepoängare. Bild: Roger Larsson

”Superfotboll” gav Halmia femte raka segern

Femte raka segern och poängtapp för Mariebo.
Nu är Halmia bara en poäng bakom serieledaren efter en mycket övertygande insats i segern mot Värnamo
– Vi gör en fantastisk insats och spelar en väldigt fin fotboll. Vi spelar superfotboll, njuter tränare Peter Blomqvist.

Division 1 mellersta Götaland

Värnamo 0

Halmia 2

(0–1)

Halmia går just nu som tåget i division 1 mellersta Götaland. Under lördagen kom femte raka segern när man besegrade Värnamo borta med 2–0.

– Vi gör en fantastisk insats och spelar en väldigt fin fotboll. Det är lugna, harmoniska tjejer som bara njuter och vi spelar ut fullständigt. Vi spelar superfotboll, njuter tränare Peter Blomqvist.

Den fina kreativa anfallsfotbollen Halmia besitter visade sig framför allt när Sofia Voldby gav gästerna ledningen redan i den elfte minuten.

– Det är tio spelare som är inblandade i Sofias mål. Hela vägen från vår egen målvakt där vi rullar ut dem fullständigt. Sen är det en jättefin passning från Gresa Berisha som gör att Sofia kommer fri.

En poäng bakom serieledaren

Med den fina segerraden är nu Halmia på allvar med i toppen. Med Mareibos poängtapp mot Onsala är man nu bara en poäng bakom serieledarna.

– Nu har vi fem raka segrar och vi har gjort mycket mål. Det gjorde vi även innan coronauppehållet men sen hackade det lite och vi förlorade premiären mot Örby.

– Efter det gjorde vi lite små justeringar. Vi är väldigt farliga framåt och har mycket kvalité men vi är samtidigt ödmjuka och lugna. Alla sprider bra energi just nu i truppen och det är ett gäng som har väldigt kul ihop. Vi får se vad som händer.

Fler lokala sportnyheter hittar du här