Robertino Kljajic på den tiden det begav sig i Örgryte i Superettan. Arkivbild.
Robertino Kljajic på den tiden det begav sig i Örgryte i Superettan. Arkivbild. Bild: Carl Sandin

Superettanmeriterad målvakt till Halmia

Halmia har gjort klart med en Superettanmeriterad målvakt. 30-årige Robertino Kljajic, med bland andra klubbar som Örgryte och Degerfors på meritlistan, kommer att ta upp kampen om platsen mellan stolparna i Halmstadlaget kommande säsong.

ANNONS
|

Han har 19 matcher i Superettan med Örgryte och åtta med Degerfors.

Halmias nye målvakt Robertino Kljajic har en meritlista som heter duga.

– Att han är en hyfsad värvning är ett milt uttryck. Han är en fantastisk värvning för oss, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Kljajic hörde av sig redan i fjol och var intresserad av att spela för Halmia. Då hade klubben redan säkrat upp sitt målvaktspar.

Gjorde ett bra intryck

Efter säsongen hörde den 30-årige målvakten av sig igen och var intresserad av spel i Halmia trots degraderingen till division 3.

– Han var intresserad trots att vi åkte ur serien och vi bestämde oss för att träffa honom. Han gjorde ett bra intryck på oss, både karaktären och människan, säger Wallin.

ANNONS

Kljajic är en stor och lång målvakt som mäter 194 centimeter i strumplästen.

– Han gillar att dominera i sin box och är bra i luften. Med de meriterna han har var han väldigt intressant för oss, säger Wallin.

Halmias målvaktstränare Timy Karlsson och Kljajic har kört tre målvaktsträningar ihop och Anders Wallin har sett en av dem.

– Han gjorde ett fantastiskt intryck så det var inget snack om saken, säger Wallin som är nöjd med truppbygget så här långt.

– Det ser riktigt bra ut med truppen. Stommen och de vi har velat ha kvar bland spelarna har valt att stanna och vi har dessutom kryddat med några bra nyförvärv. Det visar på bra karaktär bland spelarna, att de valt att stanna trots degraderingen.

Söker ytterligare nyförvärv

Halmiatränaren skulle vilja ha in ytterligare spelare i truppen i form av en ytterforward och en ytterback.

– Vi har kontakt med några spelare och ju starkare lag vi har desto större chans att knyta till sig fler bra spelare, säger Wallin som har en tydlig målsättning med kommande säsong.

– Vi ska vinna division 3 och ta oss tillbaka.

Robertino Kljajic

Ålder: 30 år.

Smeknamn: Tino.

Position: Målvakt.

Moderklubb: Högaborg.

Tidigare klubbar: TSV Rain/Lech (Tyskland), Höganäs BK, Östers IF, Degerfors IF, Ljungskile SK, Örgryte IS, Dalkurd FF, Kristianstad FC, Anker Wismar (Tyskland).

Aktuell med: Klar för IS Halmias herrar i division 3.

ANNONS