Superettan-veteranen har hittat lusten igen – i sexan

Han har spelat 56 matcher i Superettan och provspelat för Los Angeles Galaxy. Nu har Mikael Baggner, 25, funnit glädjen med fotboll igen – och målet – hos division 6-topplaget IS Örnia.
– Om Halmia eller något lag hör av sig så får jag ta ett beslut då, säger han.

ANNONS
|

Mikael Baggner gjorde tre säsonger i Superettan med Ängelholms FF åren 2012 till 2015. För två år sedan, 2018, provspelade han för Los Angeles Galaxy i amerikanska proffsligan MLS.

Men det är som Halmiaprofil som Halmstadpubliken framför allt känner den skånske anfallaren. Det blev en hel och två halva säsonger i rött och vitt innan han plötsligt lämnade division 2-laget i juli i fjol med hänvisning till motivationsbrist.

Det blev ett helt år utan fotbollsspel för Mikael Baggner. Först för två veckor sedan snörade han på sig skorna igen – för att spela med Örnia i division 6 mellersta södra.

ANNONS

– När man är ledig under sommaren och inte har något plugg så kan man lika bra spela fotboll. Man har ändå saknat det och då kändes två träningar i veckan lagom. Visst, det är en låg division, men det är ändå kul, säger han.

Gjorde hattrick direkt

Örnia tog tacksamt emot den oväntade förstärkningen. Västergänget har inlett den försenade säsongen med två raka segrar – och Baggner firade sin debut från start med ett hattrick och en assist senast mot Oskarström (6–2).

– Min kondition är inte den optimala, men sakta men säkert så blir den bättre, säger han.

På onsdagskvällen väntar en tidig seriefinal borta mot likaledes hundraprocentiga Getinge IF direkt i HP-TV.

En speciell match för Baggner eftersom två av hans gamla Halmiakolleger, Viktor Jarälv (lagkapten) och Emil Tillander (tränare), numera återfinns i Getinge.

– Det ska bli riktigt roligt att sätta dit dem. Jarälv hetsade lite när vi sågs på stan så han ska få käka upp sina ord, skrattar Mikael Baggner.

Spelare, tränare och – domare

Han studerar till vardags till lärare på Högskolan i Halmstad, men är också involverad i fotbollen på annat håll. Dels som tränare i Halmias U15-lag, dels som domare.

Han började döma i fjol och får gå som huvuddomare i division 6 – men har undanbett sig matcher i Örnias serie – och på linjen i femman och fyran.

ANNONS

– Det är kul, lärorikt och roligt, säger han.

Siktar du på att bli domare på högre nivå framöver?

– Det är klart att det hade varit kul. Man har ändå känslan för fotbollen. Men om det är ett mål vet jag inte. Just nu tar jag bara det dag för dag.

Samtidigt är du bara 25 år. Har du några ambitioner att spela fotboll högre upp igen?

– Jag vet faktiskt inte. Kanske, vem vet. Just nu tycker jag att det är jävligt kul att spela, men det tar också mycket tid. Men det kanske man är villig att lägga sedan. Just nu kör jag bara på. Om Halmia eller något lag hör av sig så får jag ta ett beslut då.

LÄS MER:VVS:aren tog fyra steg bak – ska täta läckande försvar

Se matchen live med HP

HP tv-sänder matchen mellan Getinge och Örnia – se den här!

Tid: Onsdag kl 18.20

Kommentator: Carl Fredrik Johansson

ANNONS