Storsatsning på lokalfotbollen – direkt på hallandsposten.se

Fem av Sveriges lokalmediekoncerner skriver ett unikt avtal med Svenska Fotbollförbundet. Stampen (där Hallandsposten ingår), Mittmedia, NTM, Skånska Dagbladet och Gota Media förvärvar den exklusiva sändningsrättigheten för division 2 och 3 herr samt division 1 dam – för de tre kommande åren.
– Fotbollen engagerar på alla nivåer runt om i landet och det känns oerhört roligt att den här satsningen sker inför säsongen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

ANNONS
|

Flera av Sveriges lokalmediekoncerner har sänt matcher de senaste åren och nu blir det en utökad satsning i och med avtalet som är signerat.

Avtalet gäller över tre säsonger, 2020–2022, och innefattar den exklusiva liverättigheten för samtliga sex serier i division 1 dam, samtliga sex serier i division 2 herr och samtliga tolv serier i division 3 herr. Totalt innefattar rättigheten nästan 3 500 matcher per år.

– Vi kommer att jobba långsiktigt med denna satsning och bygga den starkare år för år, säger Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef på Göteborgs-Posten och Stampens representant i samarbetet.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet:

ANNONS

– Tillsammans kommer de fem mediekoncernerna kunna erbjuda många timmar av spännande livefotboll som inte tidigare varit möjligt att konsumera i den här utsträckningen. Det känns som en bra utveckling som ligger helt rätt i tiden.

För Hallandspostens del kommer det att handla om livesändningar från bland annat division 2 Västra Götaland med Halmia och division 3 sydvästra Götaland där Astrio är tillbaka och kommer möta Laholms FK, som sånär kvalade upp i fjol, i högintressanta halländska derbyn. På damsidan har vi en spännande division 1, där det i år väntar heta Halmstadderbyn mellan Halmia och HBK i mellersta Götaland-serien medan nykomlingarna Laholms FK spelar i den södra serien. Dessutom kommer vi via samarbetet i första hand inom Stampenkoncernen (där även Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, TTELA och Bohusläningen ingår) även kunna visa många av de sydhalländska lagens bortamatcher.

– Det här känns som en fantastisk möjlighet och det är verkligen roligt att kunna erbjuda Hallandspostens prenumeranter än mer av den lokala fotbollen i direktsändning. Intresset för lokalfotbollen är stort i vårt spridningsområde och efter ett par år med sändningar från de halländska serierna känns det som ett steg i helt rätt riktning att nu kunna visa även de bästa lagen under elitfotbollen från vårt spridningsområde, säger Fredrik Jonsson, sportchef på Hallandsposten.

ANNONS

Exakt hur många matcher som kommer livesändas den här säsongen kommer att presenteras senare, i god tid innan säsongen startar. Men klart är att det kommer bli minst 200 livesända matcher i det stora samarbetet med alla koncerner från dessa serier under 2020.

– Det är lite mediehistoria som skrivs nu, då det är fem koncerner som förvärvar denna rättighet tillsammans. Dessa serier går rakt in i hjärtat hos våra lokala användare, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Mittmedia.

ANNONS