Stor målshow från HGH:s anfallsduo – gjorde varsitt hattrick

Fyra mål i den första halvleken av Sanna Karlsson följdes upp av tre från anfallskollegan Tilda Gunnarsson i den andra. Anfallsduon hade stor show på Wegeli IP när nykomlingen i division 3 HGH körde över gästande SRG Himledalen.
– Vårt samspel fungerar väldigt bra. Vi matchar varandra bra och hittar varandra väldigt enkelt, säger Tilda Gunnarsson.

ANNONS
|

Division 3, damer

HGH 8

SRG Himledalen 2

(4–1)

HGH har fått en flygande start som nykomling i division 3. Förra veckan besegrades Lerkil i premiären och i söndagens match mot SRG Himledalen fick man verkligen i gång målskyttet.

Även om inledningen var lite trevande så växte hemmalaget sakta men säkert in i matchen mot ett fysiskt spelande bortalag.

– Det var rätt förväntat att vi skulle föra spelet. Förra matchen mot Lerkil såg det liknande ut men då gjorde vi inte mål. Sen är vi ett ungt lag så när vi möter lite äldre mer fysiska lag så blir det jobbigt i närkampsspelet. Men vi är kvicka och flyttar bollen snabbt, säger tränare Göran Thelander.

ANNONS

När väl HGH hittade i genom Himledalens försvar var de båda anfallarna Sanna Karlsson och Tilda Gunnarsson sylvassa. Efter att Gunnarsson löpt sig fri på högerkanten dribblade hon sig tjusigt förbi två försvarare innan hon serverade Sanna Karlsson som enkelt kunna rulla in 1–0 i öppet mål.

– Jag tycker vårt samspel fungerar väldigt bra. Vi matchar varandra bra och hittar varandra väldigt enkelt. Kommer jag med bollen är det väldigt enkelt att hitta Sanna. Man vet var hon brukar vara, ler Tilda Gunnarsson efter matchen.

Målfyrverkeri från anfallsparet

Sanna Karlssons första halvlek var långt ifrån över. Inom loppet av tre minuter i slutet av halvleken lyckades hon hinna med att göra ytterligare tre mål.

– Det började lite segt för vår del och vi fick inte i gång vårt spel. Sen kom vi in mer och mer i det ju längre matchen gick, säger Sanna Karlsson.

Tilda ville inte vara sämre än sin anfallskollega. I den andra halvleken var det hennes tur att hitta nätmaskorna och även hon noterades för ett hattrick.

– Vi är ett ganska ungt lag men vi blir bara bättre och bättre tycker jag. Vi är rätt små men tack vare vårt spel så klarar vi oss, säger Tilda

ANNONS

Med två vinster hakar nu HGH på i toppen av division 3 och för Sanna och Tilda finns det bara ett mål med säsongen.

– Vi ska vinna trean, det är det vi satsar på, säger de båda med ett stort leende.

ANNONS