Det var stor fotbollsfest när Snöstorp/Nyhem och deras Cup Halmstad gjorde comeback efter två år av pandemin. Drygt 210 lag kom till spel från torsdagen till söndagen på Skedalaheds IP.
Det var stor fotbollsfest när Snöstorp/Nyhem och deras Cup Halmstad gjorde comeback efter två år av pandemin. Drygt 210 lag kom till spel från torsdagen till söndagen på Skedalaheds IP. Bild: Tobias Wellerfors

Stor fotbollsfest när Snöstorp/Nyhems cup var tillbaka

Det var ren fotbollsglädje på Skedalaheds IP när Snöstorp/Nyhems Cup Halmstad var tillbaka efter två år av pandemi. Drygt 210 lag från olika delar av södra Sverige var på plats under den fyra dagar långa fotbollsfesten.
– Vi hade besöksrekord och det tror vi kan bero på att det finns ett sug efter pandemin, säger Johan Stigborg, en av flera i SNFF:s cuporganisation.

ANNONS
|

Efter två år där pandemin satte käppar i hjulet för Snöstorp/Nyhem och deras fotbollscup Cup Halmstad så var det från torsdagen till söndagen åter igen fotbollsfest på Skedalaheds IP.

– Den här cupen har växt för varje år och i år hade vi nästan 210 lag som var och spelade här på de här fyra dagarna. Det var allt från de allra minsta som spelade tre mot tre i en liten inhägnad med sarg till pojkar 15-klassen där det var en fullstor elvamannaplan, säger Johan Stigborg, en av flera i SNFF:s cuporganisation.

Förutom lag från Halland fanns även lag från Göteborg, Småland, Blekinge och Skåne på plats. Anledningen till det stora intresset för cupen tror Johan Stigborg är flera olika anledningar.

ANNONS

– Det som jag tror är en framgång med den här cupen är att man spelar färdigt sin klass på en dag. Lag behöver inte övernatta här utan man börjar på morgonen och är klar fram mot eftermiddagen. Det är många som sagt till oss att de tycker det är skönt att få spela allt under en dag

– Sen var det första året efter pandemin så det var verkligen skönt att få igång det igen. Vi hade besöksrekord och det tror vi kan bero på att det finns ett sug efter pandemin. Det har varit väldigt lyckade dagar, avslutar han.

ANNONS