Jonatan Eriksson firar ett mål under sin förra sejour i Laholms FK.
Jonatan Eriksson firar ett mål under sin förra sejour i Laholms FK. Bild: Roger Larsson/arkiv

Sommarkap av Laholm – skyttekungen återvänder

Laholms FK:s presenterar ett intressant nyförvärv inför höstsäsongen. Jonatan Eriksson – som vann skytteligan i division 3 med LFK 2017 – återvänder från division 1-laget Tvååker.

ANNONS
|

– Jag åkte på en korsbandsskada förra sommaren och var spelklar för ett par månader sedan, när Tvååkers serie drog i gång. Men sedan har jag fått väldigt sparsamt med speltid och inte kommit in i det. Så syftet är egentligen att jag ska försöka komma tillbaka och få spela fotboll igen och så tar vi det därifrån, säger han.

Jonatan Eriksson gjorde stor succé i division 3 sydvästra Götaland för tre år sedan och vann skytteligan på 23 mål, vilket fick Tvååker att slå till.

Han har spelat tre säsonger med Varbergslaget i division 1, men inte haft samma flyt målmässigt. Statistiken visar två seriemål på hans konto 2018, tre före skadan i fjol och inget i år.

ANNONS

Nu hoppas 26-åringen på en nystart i LFK, som leder division 3 sydvästra Götalands svårt haltande tabell inför höstpremiären borta mot Gislaved den 8 augusti.

– Jag har bra minnen härifrån. Här trivs jag. Jag känner klubben bra och klubben känner mig bra, så det kändes som ett naturligt val att göra nu när jag ville få speltid snabbt och komma in i det igen, säger han.

Överenskommelsen med Laholms FK gäller säsongen ut. Transfern kostar ingenting för LFK.

– Nej, helt gratis. Ingen övergångskostnad eller någonting utan Tvååker har varit vänliga nog att riva kontraktet och har skött det väldigt bra, säger Laholms sportchef Peter Åberg.

Jonatan Eriksson förtydligar:

– De (Tvååker) ser väl det lite som en utlåning. Men vi har brutit kontraktet officiellt för att jag ska få speltid.

Han är spelklar för Laholm till lördagens träningsmatch hemma mot småländska Åryds IK.

LÄS MER:Ett uddlöst LFK föll på bortaplan

ANNONS