Snudd på tvåsiffrigt när Centern rasade ut ur cupen

Sju insläppta mål före paus. Då blev det ett snabbt slut på IF Centerns resa i Svenska cupen mot skånska division 1-laget Eskilsminne.
– Vi får ta med oss att vi kliver på i andra halvlek, säger backen och mittfältaren Johanna Larsson, 28.

ANNONS
LocationKärleken||

Svenska cupen, första omgången

Centern 1

Eskilsminne 9

(0–7)

Centern, som spelar i division 2 till vardags, kvalade in till Svenska cupens första omgång genom sin finalplats i DM i fjol.

Men väl där handlade det om klasskillnad. Det unga Kärlekenlaget räckte varken till fysiskt, spelmässigt eller tempomässigt mot Eskilsminne, som bara var en rensning på mållinjen ifrån att nå tvåsiffrigt antal mål.

Under första halvlek var hemmaförsvaret vidöppet. Den första bollen slogs in bakom Centernmålvakten Emilia Johansson – som var skyttedrottning i Kvibille för några år sedan – efter fem minuter.

Femålsskytt

Därefter fortsatte målen att trilla in med jämna mellanrum. Bäst trivdes anfallaren Nova Karlsson, som gjorde fem av Eskilsminnes mål.

ANNONS

– Ja, det läckte. Jag tror det handlar om att vi helt enkelt inte kunde hantera det. Vi har inte riktigt erfarenhet att lösa det på plan utan vi behöver samlas och prata i lugn och ro för att komma fram till en förändring, säger Johanna Larsson.

Den förra division 1-spelaren i Halmia, som även är assisterande tränare och U-lagsansvarig i Centern, spelade högerback i första halvlek, men gick upp som innermittfältare i andra halvlek.

Då blev det bättre stadga i hemmalaget, som även gjorde ett tröstmål genom Linn Gerhardsson vid underläge 0–8 efter 48 minuter.

– Jag tycker att vi tar med oss att vi snackar ihop oss och att vi, trots att vi ligger under med 7–0 i halvtid, ändå lyckas peppa upp oss som ett lag och bara kommer ut, vågar ta plats igen, inte skäms för det och faktiskt spelar 2–1 i andra halvlek. Det är jag jättestolt över, säger Johanna Larsson.

Talangfabrik

Centern har på senare år släppt i väg mer än ett helt lag med talanger som numera spelar på division 1-nivå eller ännu högre.

Inför årets säsong har laget genomgått ytterligare en generationsväxling. I startelvan på lördagen fanns två 15-åringar och en 16-åring.

– Det är inte i år vi ska vara bäst, säger huvudtränaren Joakim Eliasson.

ANNONS

LÄS MER:Tappert Centern förlorade DM-finalen efter sena mål

ANNONS