Nästan 2 000 åskådare såg Astrio mot allsvenska IFK Göteborg på Söndrums IP i fjol. Nu får division 3-klubben besök av ett nytt elitlag. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Smakstart – och nu hoppas Astrio på ett nytt storlag

Förra gången kom allsvenska IFK Göteborg på besök. Nu hoppas heta division 3-nykomlingen BK Astrio på nytt storfrämmande efter att ha gått vidare till Svenska cupens andra omgång.
– Tyvärr blir det väl inte så mycket publik i år, säger tränaren Peter Lindau.

|

Svenska cupen, första omg

Anderstorp 0

Astrio 3

(0–2)

Astrio mötte division 3-kollegan Anderstorp borta i första cupomgången på tisdagskvällen – och fick en smakstart med två tidiga mål.

Anfallaren Sten Preuss smällde in 1–0 till Astrio redan i femte minuten och följde upp med 2–0 bara två minuter senare.

– Han får bollen i straffområdet bägge gångerna efter många passningar, berättar Peter Lindau.

Astrios tredje mål dröjde till 89:e minuten och ombesörjdes av blott 16-årige Leo Hedenberg.

– Det var en bra första halvlek där vi spelade bra som vi brukar med fina anfall och långa kombinationer. Sedan blev det lite nervöst i andra, de tryckte upp en massa folk och vi gjorde inte vår bästa halvlek. Men vi fick 3–0 i slutet, konstaterar Lindau.

Astrio är därmed klart för den andra omgången i Svenska cupen – där lagen från Allsvenskan och Superettan gör entré – för andra säsongen i rad.

I fjol fick Astrio besök av allsvenska IFK Göteborg inför 1 857 åskådare på Söndrums IP. Göteborg slog Astrio med 4–0 gick sedan vidare och vann hela cupen.

Nu hoppas Astriolägret på en repris. Varför inte Malmö FF – eller Halmstads BK?

– Det blir så klart en rolig match. Tyvärr blir det väl inte så mycket publik i år, men det är roligt att få möta sig med proffsspelare som det ju är i Superettan och Allsvenskan, säger Lindau.

Den andra cupomgången spelas den 30 september och 1 oktober. Det är en onsdag och en torsdag, vilket gör det oklart om matchen kan spelas på Söndrums IP som saknar elljus.