Halmiatränaren Anders Wallin har mycket att fundera kring inför viktiga derbyt mot Ullared på söndag.
Halmiatränaren Anders Wallin har mycket att fundera kring inför viktiga derbyt mot Ullared på söndag. Bild: Krister Andersson

Skadekaos i Halmia – ett helt lag borta inför heta derbyt

Skadekaos råder i Halmia inför avslutningen av division 2-fotbollen. Elva spelare är i nuläget justerade och tränaren Anders Wallin är bekymrad inför viktiga streckmatchen mot Ullared på söndag.
– Förutsättningarna är inte optimala – långt därifrån. Det är knappt att vi vågar träna, säger han.

ANNONS
|

Innan säsongen tog Halmia sikte på att vara med och kriga i tabelltoppen, men efter åtta matcher är laget i stället inblandat i bottenstriden.

Motgångarna har kommit slag i slag och efter den heta drabbningen i onsdagens DM-semifinal mot Astrio (seger efter straffar) har fyra nya spelare hamnat på skadelistan.

Halmia har en hel startelva skadade

Framtidslötet Kenan Covrk, 18, slet av två ledband i foten och har samtidigt fått en ankelfraktur. Han är troligtvis borta resten av säsongen.

Romario Huelva fick en rejäl bristning i låret och Albin Mazreku en sträckning i ljumsken. Båda är borta en tid. Dessutom dras Erik Ferman med ljumskproblem efter Astriomatchen och är ett frågetecken inför söndag.

ANNONS

Sedan tidigare är Ola Lindh (sträckning i höftböjaren), Vuk Lugonjic (axel), Osama Hassan (hård matchning), Andreas Åström (diskbråck), Zemri Callaku (korsband), Erik Påhlsson (hjärnskakning) och Anton Holmér (baksida lår) borta.

Lugonjic, Ferman och Lindh testas dock i helgen.

– Vi har haft ett tufft program och det har slitit hårt på spelarna. Många har sdrabbats av belastningsskador, säger Anders Wallin och fortsätter:

– Därför finns det inte så mycket att laborera med, men spelarna gör det fantastiskt med tanke på den belastning de utsätts för.

Är du orolig för att ni ska åka ur?

– Det är vi alldeles för bra för. Det som oroar mig är skadeläget och att vi inte kan göra oss själv rättvisa för kvaliteter finns för att ta fem raka segrar. Vinner vi två matcher så är vi med däruppe igen - så jämnt är det.

Assisterande tränaren på reservbänken

Wallin funderar på att låta Hampus Gegö göra debut från start och har övertalat Simon Andersson att göra comeback. Dessutom kommer assisterande tränaren William Åberg ta plats på bänken.

– Problemet är att vi har spelat alldeles för många oavgjorda matcher. Samtidigt är vi svårslagna och har bara förlorat en av de senaste 13 matcherna i serien, DM och Svenska cupen.

ANNONS

En seger i helgens skulle ge Halmia lite andrum.

– Ullared ligger en poäng efter oss och det kommer att bli en jätteviktig match. Det skulle vara skönt att få ett ledningsmål någon gång för vi hamnat i underläge så många gånger och sedan fått jaga.

Se matchen live med HP

HP tv-sänder matchen Halmia och Ullared – se den på hallandsposten.se

Tid: Söndag: 15.50

Kommentator: Anders Tornell

LÄS MER: Fjärde raka krysset – då måste Halmia tänka om

ANNONS