Lucas Ragnarsson och hans Laholms FK inledde division 2-comeback med en skön bortapoäng mot IK Tord. Bild: Roger Larsson

Skön premiärpoäng för LFK: ”Mer än godkänt”

Inte ett enda riktigt avslut på mål under 92 minuter.
Men om inte IK Tords målvakt Jonathan Sandin gjort en ”monsterräddning” uppe i sitt vänstra kryss på Henrik Johanssons frispark kunde Laholms FK i sin division 2-comeback ändå ha rest hem från Jönköping med tre poäng.

|

IK Tord 0

Laholms FK 0

– Det är ju faktiskt matchens vassaste chans så det är synd att den inte går in. Men en poäng borta i premiären är ändå mer än godkänt, konstaterar LFK-tränaren Jonas Axeldal.

Jodå, sett till alla skador och sjukdomar under försäsongen där LFK stundtals läckt som ett såll bakåt var det viktigaste att hålla nollan.

– Absolut! Det är ju genom att hålla tätt som man bygger självförtroende. Sedan finns det naturligtvis delar i vårt spel att förbättra, inte minst då vårt eget passningsspel när vi vinner boll, analyserar LFK-tränaren.

Det märktes också att anfallarna Henrik Johansson och Zemri Callaku haft problem under våren och med Eddie Tasimder och Gjenis Zeqiri utanför laget har LFK rejält sparkapital framåt framöver.

Men i nykomlingsmötet mot IK Tord – som slog ut IS Halmia i kvalet i fjol – var det hemmalaget som med sin höga press tog kommandot på Rosenlunds konstgräs.

Första riktigt heta chansen dröjde dock till minut 22 när Max Johnsson tvingades till en blixtrande benparad på Lukas Larssons närnick.

Dryga kvarten senare hettade till igen kring Johnsson. Först när Anwar Kiwarkis avslut från nära håll i sista stund blockades till hörna (38) och sedan när Lukas Larsson i bra läge sköt tätt utanför LFK-målvaktens högra stolpe (39).

Men IK Tords vassaste chans kom tio minuter efter paus när Lukas Larsson var på väg att rulla in 1–0 när LFK:s försvarsklippa Herman Johansson dök upp och rensade undan bollen framför mållinjen.

Även om smålänningarna hade mest boll var oftast den sista passningen för dålig medan Laholm i sin tur hade få organiserade anfall och nästan-lägena i stället kom efter fasta situationer.

– Det var många bitar som föll på plats som inte gjort det innan. Men vi måste vara mer noggranna i passningsspelet för att kunna hota motståndarna mer. Men det kommer när alla är ifatt med träningen, säger Axeldal.

Som på övertid alltså fick se Tords mittback Alex Petrovic riva ner Henrik Johansson två meter utanför straffområdet. Johansson som sedan visade att teknikgenerna finns där, farfar var ju en viss Garrincha, genom att läckert skruva frisparken mot det bortre krysset, men där Sandin tippade bollen till hörna och rädda en poäng till sitt IK Tord och blåsa LFK på två.