Självmål snuvade Halmia på första segern i söderettan

Söderettan damer IS Halmia–Eskilstuna United DFF 1-1 (1-0)

ANNONS
|

Länge såg det ut som om Halmia gick mot säsongens första seger.

Men en bit in i andra halvlek kvitterade Eskilstuna United DFF genom ett självmål av Halmias mittfältare Antonia Andersson.

– Meningen var att jag skulle skarva vidare bollen men i stället får jag felträff, sa en besviken Antonia Andersson efter matchen.

Halmia bjöd på bra fotboll i lördags när laget matchen igenom skapade farliga chanser.

Halmias mål kom tidigt, när Caroline Andersson en kvart in i matchen gav sitt lag ledningen. Hon tog emot ett inlägg och la kontrollerat in bollen trots hård bevakning. Caroline var matchen igenom Halmias bästa spelare. De anfall Halmia hade som blev farliga startade ofta ute på hennes vänsterkant. Men mittfältaren var besviken efteråt, trots sin egna gedigna insats.

ANNONS

– Det här känns skit rent ut sagt. Vi hade verkligen stolpe ut hela matchen.

I andra halvlek skapade båda lagen ganska många chanser. Cecilia Persson hade ett utmärkt läge att återigen ge sitt Halmia ledningen men hennes nick missade bollen. En bit in i andra halvlek hade Caroline Andersson en god möjlighet att bli tvåmålsskytt och matchhjälte. Även hennes chans kom på nick men bollen räddades på mållinjen.

IS Halmias tränare Stefan Johansson tyckte efter matchen att resultatet inte var riktigt rättvist.

– Jag tycker faktiskt att vi är det bättre laget i dag, sa han. Vi borde verkligen fått med oss tre poäng här. Hade vi gjort det hade det inte sett riktigt lika mörkt ut. Då hade vi nästan haft lite känning på lagen över oss i tabellen.

ANNONS