Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joe Sise gjorde Halmias båda mål.

Sises sena skott gav Halmia en skrällpoäng

Matchen verkade vara förlorad. Då, med klockan på 92.35, sköt Joe Sise hem en skrällpinne åt Halmia. – Vi kämpade in i det sista och får med oss en poäng. Bra gjort, tycker han.

Division 2 västra Götaland

Eskilsminne 2

Halmia 2

Joe Sise, 26, var kvällens förgrundsfigur på Harlyckans IP. Stor, stark och teknisk blir den ex-allsvenske anfallaren mer och mer sig själv efter de långvariga skadebekymren.

Dessutom gjorde han mål. Han sköt frisparken som, via muren, gav Halmia ledningen efter 42 minuter i första halvlek.

Efter paus tog Eskilsminne, fyra i tabellen före avspark, över och verkade ha avgjort då vänsterbreddaren Filip Ottosson högg först på en ribbretur och slog in 2–1, hans andra mål för kvällen, i 89:e minuten.

Men Halmia lyckades med en sista kraftsamling. Sise brände ett jätteläge någon meter från mål på övertid – men tog revansch minuten senare:

Max Eggertsson slog en crossboll ut till vänsterkanten, Sise tog emot och dunkade in kvitteringen från dryga 20 meter.

– Det var nice, faktiskt. Jag missade ju en bra chans där precis innan så det var skönt att få pricka in den, säger han.

Eskilsminne har varit seriens formlag på sista tiden och slog i förra omgången serieledande Vinberg borta med hela 4–1. Men Halmia matchade skåningarna mer än väl, framför allt i första halvlek, och poängen var fullt välförtjänt i en sevärd, händelserik tillställning.

Sise, som bor i Helsingborg och tränade med Eskilsminne ett tag i vintras, var dock inte helt nöjd:

– Visst, de är tuffa och har många bra spelare, men jag tycker ändå att vi ska vinna matchen för vi har bollen så pass mycket. Men ibland känns det som att vi bara spelar utan tanke. Vi måste bli bättre på att värdera. Gör vi det så tror jag att vi kommer att bli ännu farligare framåt, menar han.

Halmias tränare Peter Lindau säger:

– Spelmässigt är det ingen höjdarmatch utan man tar ut varandra rätt så rejält. Det blir väldigt mycket avgörande bollar upp till anfallarna i ett tidigt skede. Det är inte så vi brukar spela. Men Joe var riktigt stark hela matchen, kunde ta in den och skapa chanser själv,

Vårsäsongen avslutas hemma mot Helsingborgs IF:s akademilag på tisdag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här