Astrio
Astrio Bild: Roger Larsson

Seriestarten kan flyttas fram – igen

Helgen den 1–2 maj – det var då som det var tänkt att de redan en gång framflyttade lägre förbundsserierna skulle starta. Nu riskerar de att skjutas upp ännu en gång om de nuvarande pandemirestriktionerna kvarstår den 23 april.

ANNONS
|

Det beslutet tog Svenska fotbollförbundet efter att synpunkter hade hämtats in från distrikten, där framför allt vikten av att slå vakt om seriespelets dubbelmöten, lyftes fram.

Med de lägre förbundsserierna avses division 2 och 3 på herrsidan och division 1 bland damerna, vilket i HP:s spridningsområde skulle drabba BK Astrio, IS Halmia och Laholms FK på herrsidan samt IS Halmia, Halmstads BK, BK Astrio och Laholms FK på damsidan.

Om inte restriktionerna har lättat senast den 23 april flyttas seriestarten i ett första steg fram till den 22–23 maj.

Samtidigt ställs alla kvalen in, vilket betyder rak upp- och nedflyttning, där de lag som hamnar på den ursprungliga kvalplatsen inte får möjlighet att kvala uppåt.

ANNONS

Nästa nyckeldatum är den 10 maj. Om ingen förbättring har skett då skjuts premiären upp till den 5–6 juni. Då ska det också utredas när brytpunkten senast infaller för att man återigen ska tvingas ta till enkelserier som en sista lösning.

ANNONS