Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joe Sise.

Sent Sise-mål – och Halmia har tätkontakt

Joe Sise fortsätter bära ”nya” Halmia. Anfallarens femte mål på tre matcher sänkte Höganäs – och ger toppkänning i tabellen. – Vi går mot en intressant höst, säger han.

Division 2 västra Götaland

Halmia 1

Höganäs 0

Patrik Ingelstens tredje raka vinst som Halmiatränare satt dock långt inne. Matchuret visade 89 minuter och 17 sekunder då segermålet kom: 

Ytterbacken Alexander Hall Ling slog ett långt inlägg från högerkanten, Joe Sise tog ner bollen på bröstet och dunkade den förbi Höganäs målvakt Johan Jonsson.

– Jag gillar att hålla mig på bakre (stolpen), ofta går inläggen över alla. Det var nästan samma mål i förra matchen. Men jag hade ett solonummer precis innan när jag gick förbi två-tre stycken – det hade varit skönare att sätta den, ler Sise.

Höganäs, tabellfemma före avspark, kom till Örjans vall med fyra raka segrar i ryggen. Dock hade skåningarna inte spelat sedan den 3 juli.

Det blev en kampbetonad, länge ganska händelsefattig match. Men halminanerna tog fajten och hade 4–2 i klara målchanser. 

Sise hade tre av lägena, men lagkaptenen Ervin Ribic träffade stolproten med en frispark i 81:a minuten.

– Det kändes att det var ett rejält lag vi mötte, fysiskt starka och bra i duellspelet. Ser man till chanserna är det inte orättvist att vi vinner och jag tycker det är gott när grabbarna lägger ner det jobbet som de gör. Defensivt ligger vi jäkligt bra, kompakt och väl organiserat. Så det var härliga tre poäng, säger Patrik Ingelsten.

Tidigare bottenlaget Halmia har nu plötsligt toppkänning i den jämna division 2-tabellen. 

Det skiljer bara en poäng upp till tredjeplatsen och fyra till andraplatsen.

– Upp till första då? undrar Joe Sise.

Vinberg är sju poäng före.

– Okej, men ska jag vara ärlig så kollar jag aldrig i tabellen. Tar man en match i taget så får man ut max, men börjar man stirra på tabellen så blir folk nojiga och nervösa. Vi har ett lag som bör ligga i toppen, sedan vad det räcker till… men vi går mot en intressant höst.

Fler lokala sportnyheter hittar du här