Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Sent mål sänkte Halmia i Hallandsderbyt

Halmias herrar får vänta på säsongens första seger. Rödvitt var nära att lugga tippade toppkonkurrenten Tvååker på en poäng i Hallandsderbyt – men släppte in matchens enda mål i slutskedet.

Division 2 västra Götaland

Tvååker 1

Halmia 0

Matchklockan på Övrevi visade 85 minuter då Halmias målvakt Malte Påhlsson boxade en hörna rakt ut till Tvååkers högerback Rasmus Andersson, som stack fram pannan och nickade in 1–0.

 

– Det är tufft att släppa in mål så sent och det är återigen en fast situation. Det har vi tränat på, men det känns lite tråkigt så klart. Vi har marginaler emot oss där, men samtidigt måste vi vara hetare där och ta väck bollarna, säger Halmias nye cheftränare Anders Wallin.

Tvååker, som numera coachas av förre Helsingborgs IF-profilen Mattias Lindström, har därmed maximala sex poäng efter två omgångar i tvåan medan Halmia står kvar på den enda pinne som man bärgade i premiären mot Lindome.

 

Efteråt var halmianerna förstås besvikna – men ändå inte jättedeppiga.

– Med tanke på omständigheterna så tycker jag att vi gör en jättebra match. Vi får den exakt dit vi vill ha den. Det går inte att lira finspel på den här planen – det är tyvärr en åker, säger Ronny Sabo, mittfältaren som för dagen även var lagkapten.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi förtjänade en poäng. Det gick inte att spela det spelet som vi spelar, men vi krigade och avskärmade dem jättebra och fick bort deras anfallare helt.

Så var det. 527 åskådare – bland dem Halmstads BK:s jättelöfte Sead Haksabanovic med pappa – fick se ett derby med mycket kamp men väldigt få målchanser.

Två starka försvar såg till att bollen mest studsade fram och tillbaka på mitten av gräsmattan.

Tvååker hade det bästa läget i första halvlek, då förre halmianen Erik Ferman precis före pausen tog sig runt till höger och hittade förre HBK:aren Perparim Beqaj, som sköt ur snäv vinkel. Men Malte Påhlsson styrde undan bollen.

Mot det kunde Halmia ställa ett blockerat skott av Vuk Lugonjic framför Tvååkers mål i första halvlek och skott tätt utanför av Rasmus Bengtsson och Isak Petersson tidigt i andra.

Det var egentligen allt som hände – förutom målet.

– Vi tar med oss försvarsspelet och ska jobba stenhårt på det offensiva kommande vecka. Vi måste ta oss in i spelyta tre – där är vi inte så många gånger i dag. Vi kommer upp dit, men lite oskärpa och en dålig plan gör att vi inte spelar igenom dem, säger Anders Wallin.

Ska Halmiafansen vara bekymrade?

Inte enligt Ronny Sabo. Han säger:

– Jag tror att det blir bättre ju längre serien går. Detta är inget att deppa ihop för. Potentialen finns – det kommer. Vi är inte oroliga.

Fler lokala sportnyheter hittar du här