Sead Haksabanovic, här i HBK-tröjan.
Sead Haksabanovic, här i HBK-tröjan. Bild: Björn Lindgren/TT

Sead Haksabanovic utlånad till Malaga

Han gick från HBK till West Ham för stora pengar i fjol. Det är nu klart att Londonklubben lånar ut Sead Haksabanovic till spanska Malaga till nästa säsong.

ANNONS
|

HP skrev i går om uppgifterna att Sead Haksabanovic skulle vara på väg till Spanien och Malaga – och nu är det klart.

Malaga, som åkte ur spanska högstaligan i våras, presenterade 19-åringen på sin hemsida med en presskonferens:

– Jag visste inte mycket staden, men jag visste att det var ett bra ställe. Den spanska fotbollen liknar min spelstil, jag tror att jag kan anpassa mig bättre till fotbollen här än i England. Jag tränade med laget i dag och jag hoppas att vi tillsammans kan spela bra fotboll, sa Haksabanovic under presskonferensen.

Haksabanovic gör också historia i klubben som den första svenskfödde spelaren i den blåvita tröjan.

ANNONS

HBK:s förre supertalang kom till West Ham för närmare 30 miljoner i fjol. Förutom två cupframträdanden i a-laget har han mest varit förpassat till reservlaget, där han gjorde 14 matcher under den senaste säsongen.

West Hams nya tränare Manuel Pellegrini har tidigare coachat Malaga, och verkar vara en av anledningarna till varför det blev just där som Haksabanovic spelar nästa säsong.

– Jag pratade med Pellegrini och han berättade att det är ett bra ställe att spela på och att jag skulle göra det bra här, sa Haksabanovic på presskonferensen.

ANNONS