Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kushtrim Maholli.

Schism skakar Halmia – spelare på väg bort?

Det kan vara slutspelat i Halmia för offensivspelarna Kushtrim Maholli och Nehat Bregaj. Killarna har inte tränat de senaste dagarna och tränaren Peter Lindau säger till HP att han inte räknar med dem under hösten: – Enligt den information jag fått verkar det som att de har slutat i Halmia.

Schismen ska ha börjat på genomgången efter Halmias förlustmatch hemma mot Limhamn/Bunkeflo förra fredagen.

Nehat Bregaj berättar:

– Han (Lindau) tyckte att jag slog bedrövliga hörnor och kritiserade att min löpstyrka varit för dålig under året. Han pikade mig, Ronny (Sabo) och Kushtrim (Maholli) och pratade enskilt med oss.

Trion spelade inte och var inte heller uttagna till DM-semifinalen mot Varbergs Gif i tisdags. Enligt Peter Lindau var det inget konstigt med det.

– Så har vi kört hela året. Det är ingen som spelar alla matcher och de som fått lite speltid spelar i DM, säger Lindau och hävdar att det inte finns någon konflikt mellan honom och spelarna.

– Nej, jag behandlar alla spelare på samma sätt. Antingen är man med eller så är man det inte. Vi tvingar ingen att spela i Halmia och den linjen har vi kört i många år.

De tre spelarna fick i stället träna på egen hand under DM-matchen.

– Jag, Kushtrim och Sabo fick besked att vi skulle löpa för att vi gjort en dålig match. Det var där det började och jag tyckte det var orättvist att vi skulle upp på Galgberget när de andra spelar en viktig match, säger Nehat.

Inget konstigt alls, enligt Lindau.

– Vi hade träning för dem som inte spelade DM-matchen men två av dem dök inte upp.

Ronny Sabo var den ende i trion som sprang och blev också uttagen till matchen i fredags mot Qviding.

Bregaj berättar att han betraktar löpningen på Galgberget som en bestraffning.

– Jag förstår inte varför? Vi vinner som lag och förlorar som lag.

Kommer du att träna i morgon?

– Nej, det kommer jag inte att göra. Jag har försökt ringa honom (Lindau) och har frågat i sms om jag ingår i hans planer för hösten men han har inte svarat på fyra dagar, säger Nehat.

När HP-sporten ringer upp Kushtrim Maholli för en kommentar är det en smått skakad Halmiaspelare på andra sidan luren.

– Det vete fan vad han snackar om. Vi tjafsade lite i tisdags och då sa han att jag skulle ta semester i fem dagar och tänka igenom hur jag vill ha det. Då sa jag att; ”vill du inte ha mig kvar så går jag hem och kommer tillbaka på måndag”, säger Kushtrim som har för avsikt att träna under måndagen.

– Klart att jag ska träna. Jag har kontrakt i år och nästa år och har tänkt fullfölja det.

Det låter som att det finns kommunikationsproblem i Halmia?

– Ja, det gör det verkligen. Jag är chockad över det du berättar och jag får reda ut det här med Peter på träningen i morgon (läs i dag), säger Kushtrim.

Fler lokala sportnyheter hittar du här