Sargat Laholm räckte inte till i toppduellen

Laholms FK tog inte chansen att blåsa nytt liv i kampen om division 1-kvalplatsen. Med fyra profiler borta blev det stryk med hela 2–5 (0–3) i toppmötet mot serieledande Valinge i damtvåan.

ANNONS
|

Sjukdomar och annan frånvaro tvingade Laholm till flera ändringar i startelvan. Bland annat saknades ordinarie anfallsduon Malin Schibli (orkade bara spela sista halvtimmen) och Louise Thulin samt viktiga mittfältaren Maja Ljungberg.

LFK började ändå lovande med förtjänstfullt slit. Men två omställningsmål gav Valinge 2–0 efter en halvtimme och ett grepp gästerna aldrig släppte.

– De var bättre än oss i dag. Vi orkade inte riktigt och det gör väl lite till att många kom in på ovana positioner. En bra dag hade vi kanske slagit dem, säger Catarina Nilsson, lagkapten och mittfältare i Laholm.

Valinge, som förlorade premiären mot Tvååker i april men därefter har radat upp tio raka segrar, är nu hela tio poäng före Laholm på tredjeplatsen. Böljan 2 ligger däremellan, men får inte gå upp som andralag.

ANNONS

Laholms målsättning inför säsongen var att bli topp sex och säkra en plats i nästa års nya, regionala division 2. Men Catarina Nilsson ser inte slaget om seriesegern och kvalplatsen till ettan som förlorat ännu:

– Det gäller bara att vi håller i och fortsätter jobba på det vi har så tror jag att det här kan bli intressant. Jag tror inte att de (Valinge) kommer att gå helt obesegrade och vi har kvar dem en gång till så allt kan hända, menar hon.

* * *

Det dröjer innan två spelare i herrsjuorna får spela fotboll igen.

En spelare i Halmstad Inter FC (division 7 södra) har stängts av i sju matcher av Hallands Fotbollförbund medan en spelare i Trönninge BK (division 7 norra) spärras i nio matcher.

Gunilla Gustafsson, ordförande i förbundets disciplinkommitté, är förtegen om detaljerna kring avstängningarna men säger:

– Det är inte så att de har gjort en sak som har renderat i så många matchers avstängning, utan det är en kombination av förseelser i samma match.

* * *

Två uppflyttningar på två år – men nu verkar verkligheten ha hunnit ifatt Hasslöv i herrfemman.

Efter premiärsegern mot Anneberg har det blivit nio raka förluster, senast 2–3 mot Derome/Åskloster.

ANNONS

– För tillfället har vi ett försvarsspel som håller division 5-klass, men vi har tyvärr inget anfallsspel som gör det. Vi gör det bra stundtals, men gör för lite mål framåt, säger spelande tränaren Mikael Alm.

Faktum är att Hasslöv bara har nätat nio gånger på tio matcher –klart sämst i serien.

Veckans...

....plus

Halmstads BK:s nya damlag rycker i norrfyran. Trots 0–1-underläge redan efter 48 sekunder och åtta potentiella startspelare borta av olika skäl i den tidiga seriefinalen motNorvalla, vände HBK till seger med 4–1 och leder nu tabellen med tre poäng.

...minus

Walldias svacka fortsätter. 0–2 mot Löftadalen var de tidigare serieledarnas sjätte match i rad utan seger i herrfemman.

ANNONS