Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Rydeberg revanscherade sig efter straffadäsen

Först orsakade han en onödig straff – sedan revanscherade sig Markus Rydeberg med högkaratiga räddningar i Halmias 1-1-derby mot nykomlingen Varbergs Gif.
– Han har verkligen växt in i sin roll, berömmer ISH-tränaren Anders Wallin.

Division 2

Varbergs Gif 1

Halmia 1

(1-0)

I förra matchen mot Assyriska BK blev Rydeberg matchvinnare efter flera kalasräddningar. Den här gången fixade han en poäng för Halmia när Varberg tryckte på för ett segermål i andra halvlek.

Den ena klassparaden följdes av den andra.

– De var sköna att göra, men det var synd att jag gav bort ett så billigt mål. Det hade blivit en annan matchbild om vi inte fått straffen mot oss, tycker Markus Rydeberg.

Klumpigt ingripande av Halmias målvakt

Halmiamålvakten kunde inte riktigt bestämma sig för vad han skulle göra och rev klumpigt ner Varbergs 18-årige anfallare Rasmus Cronvall.

Den efterföljande straffen satte sedan Stanko Ostojic säkert till 1–0.

– Jag och Adrian (Hallsö) pratade inte tillräckligt och då blev det något halvdant från min sida när jag träffade deras gubbe med, säger Rydeberg

Halmiamålvakten spelade dock upp sig och i början av andra halvlek gjorde han två kvalificerade räddningar inom loppet av en halv minut.

Först enhandsräddade han Cronwalls närskott och var sedan snabbt nere vid ena stolpen och viftade undan Armin Helvidas välplacerade nick.

Istället kvitterade ISH strax därpå. Gästerna bröt ett uppspel och Erik Ferman friställde Osama Hassan som behärskat rullade in 1–1.

Mest nöjd med stolprotsräddningen

Det målet trodde nog de flesta skulle få fart på Halmia, men Varberg fortsatte att skapa farliga lägen. Det var bara det att Rydeberg var suverän i målet och svarade för ytterligare två finfina räddningar när Gif fick nya nicklägen framför mål.

– Jag är väl mest nöjd med den som jag tog vid stolproten.

När Rydeberg, som är fostrad i Brommapojkarnas akademi, väl blev överspelad efter en snabb kontring dök Simon Andersson upp som räddande ängel på mållinjen.

Halmia då? Ja inte blev det många chanser framåt och laget får vara nöjt med en poäng.

– Jag tycker att det var väldigt bra i början av andra halvlek sedan vi ändrat i uppbyggnaden och presspelet, men jag är besviken på att vi sedan blev så stressade, funderar Halmiatränaren Anders Wallin.

Rödvitt tappar nu i jakten på tätlagen.

– Sju poäng på fem matcher är inte vad vi hoppats på, men jag tycker ändå att vi blir bättre och bättre för varje match, säger Rydeberg.

LÄS MER: Halmia-profilen spelar med bruten tå: ”Vill inte svika laget”

Fler lokala sportnyheter hittar du här