Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Ronny Sabos drömmål räckte inte för Halmia

Inspirerad av Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo visade Ronny Sabo vägen med ett mäktigt frisparksmål. Men när ineffektiviteten var slående blev det bara en poäng. – Bittert att vi inte får tre poäng men ett fall framåt, säger Sabo.

Division 1 Södra

IS Halmia–Qviding

1–1 (1–0)

Chanser skapas men effektiviteten finns inte där. Inför mötet med nästjumbon Qviding hade Halmia gjort 17 mål på 15 matcher. Snittet förbättrades inte trots att Ronny Sabo gav halmianerna en riktig drömstart med ett fantastiskt frisparksmål.

Halmia fick frispark cirka 30 meter från Qvidings mål. Sabo såg först ut att slå ett brant inlägg men valde att dunka på för kung och fosterland. Resultatet; en perfekt träff, strax över muren, och bollen letade sig in i den sista nätmaskan i Qviding-målvaktens högra kryss.

– Jag har tittat lite på Cristiano Ronaldo och försöker efterhärma hans frisparkar, ler Sabo efter drömmålet som garanterat imponerat på Real-stjärnan.

– Den såg först ut att gå utanför men den satt perfekt.

Sabos mål var starten på en kanonad av chanser under den första halvleken.

Halmia som fått sig ett par rejäla smällar i träningsmatcherna inför höststarten visade en bra inställning redan från start. Första halvlek präglades av spelglädje, fina kombinationer, hård press och bra aggressivitet.

– Vi ligger högt i presspelet och erövrar boll tidigt och på det skapar vi många fina chanser. Vi hade behövt sätta dit ett par till för att få en tryggare ledning, säger ISH-tränaren Peter Lindau.

Ja, för chanser saknades inte. Ronny Sabo hade ett par lägen till och det samma får gälla för innermittfältaren Robin Thomasson och Robin Sjögren som var väldigt pigg på sin högerytterposition.

– Robin Sjögren gjorde det väldigt bra på sin kant och kom runt flera gånger, berömmer Lindau.

Även Qviding hade en bra chans men Johan Karlsson svarade för en fin fotparad på Alexander Jeremejeffs friläge.

Bara 1–0 i paus var resultatet av Halmias ineffektivitet.

– Vi kanske spelar runt lite för mycket men jag hoppas att det lossnar snart, säger Ronny Sabo.

Inledningen av andra halvlek var händelsefattig men efter tio minuter var Halmia tillbaka i hög press och tog över allt mer. Därför kändes kvitteringen i den 66:e minuten ologisk.
Qvidings Alexander Jeremejeff vann en höjdduell och nickade ner bollen till Christopher Mbamba som pressade en vrist otagbart för Johan Karlsson.

– De var på väg att tröttna innan de fick sitt mål. Vi ska ha tre pinnar i en sån här match, suckar Sabo.

Jobbigt för Halmia som verkade tappa humöret och drog på sig tre gula kort i tät följd – Johan Mangfors, Calle Genberg och Sebastian Crona.

Slutforceringen för Halmia blev dock fruktlös. Qviding var nöjda med en poäng och ska så vara. Halmia har nu tre poäng upp till Oddevold på kvalplatsen.

– Fortsätter vi spela som i dag kommer vi ha en höst att glädjas åt, säger Sabo hoppfullt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här