Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/36

Ribbträffarna stoppade Halmia – riskerar åka ur

I förhandssnacket inför säsongen pekades Halmia ut som ett av favoritlagen.
Efter 0–2 i derbyt mot Ullared riskerar rödvitt i stället att åka ur tvåan.
– Det är otroligt tungt just nu, suckar mittfältaren Kristoffer Thydell, 27.

Halmia 0

Ullared 2

(0-1)

Halmia har det inte lätt. Skadorna avlöser varandra och inför Hallandsderbyt på Örjans vall var hela nio spelare borta.

Det kunde varit elva, men i sista stund gav både Vuk Lugonjic och Erik Ferman klartecken.

Men det hjälpte inte. Tränaren Anders Wallin stuvade om i laget och efter att David Wallnedal gett Ullared ledningen i åttonde minuten blev det en intensiv jakt på kvittering.

Som hetast var chanserna i början av andra halvlek då Halmia träffade ribban vid tre tillfällen – varav två gånger inom loppet av bara fem sekunder.

Halmia träffade ribban tre gånger

Först nickade Oskar Rantala Törnfeldt i ribban via Anton Anderssons fingrar och i situationen efter sköt Kristoffer Thydell på halvvolley knallhårt i överliggaren.

– Bollen damp ner i straffområdet och jag tog i för allt jag hade. Det såg ut som om den skulle gå in, säger Thydell och ruskar på huvudet.

– Jag tycker att vi hade så många chanser att vi ska vinna matchen. Egentligen är det sjukt att vi inte får in minst ett mål – men det vill sig inte. Det är mycket stolpe ut just nu, suckar han.

Den tidigare HBK-mittfältaren fick sedan se Lugonjic missa ett friläge, Andersson göra en ny kanonräddning när Marcus Jönsson nickade från nära håll och ytterligare en boll ta i ribban efter hörna.

Thydell trivs – vill stanna i Halmia

Ullared skapade också en hel del lägen i en underhållande match, där inhopparen Shkelqim Bllata Patina avgjorde på tilläggstid.

Därmed gick Ullared om Halmia i tabellen och Halmstadlaget ligger just nu på negativ kvalplats, en poäng före Prespa Birlik under strecket.

– Jag är säker att vi kommer att klara oss kvar. Vi har en såpass bra trupp att vi inte ska behöva åka ur, tycker Thydell.

Fyra matcher återstår av den förkortade säsongen och för Halmias del väntar Vinberg (b), Västra Frölunda (H), IFK Malmö (H) och Limhamn/Bunkeflo (b).

– Jag ska försöka bidra med den rutin jag har för vi ska inte behöva stressa upp för att vi ligger där vi ligger. Det kommer att vända.

Thydell sitter på ett utgående kontrakt.

– Jag har tänkt spela fotboll i några säsonger till och jag trivs så bra i Halmia att jag inte har några planer på att gå härifrån.

LÄS MER: Skadekaos i Halmia – ett helt lag borta inför heta derbyt

Fler lokala sportnyheter hittar du här