Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Ribban gungade i Halmstadderbyt

Pang! Ribba in. Pang! Ribba in igen. Två fasta situationer blev under fredagen två mål i de fasta situationernas match, när Kvibille och Astrio kryssade i det som var lite av en seriefinal i Halmstadderbyt i division 4.

Division 4 Halland
Kvibille BK-BK Astrio 1-1 (1-0)

– Jag tycker att det är bättre att gå på kraft. Det blir aldrig riktigt bra när man lirkar för mycket på frisparkar, säger Astrio-målskytten Max Eggertsson. 

Astrio inledde matchen bäst i sexpoängsmatchen på Björkevi. Laget verkade fast bestämt om att ta tre poäng för att hänga på Kvibille i toppen av tabellen och dikterade spelet med järnhand. Tidigare Halmia-mittfältarna Sten Preuss och Max Eggertsson hotade ständigt med lyftningar bakom Kvibilles lågt stående backlinje, men allt som oftast till ingen nytta. 

– Vi ville medvetet hålla laget lite lågt, då de är duktiga när de får styra spelet. Vi fick dock inte riktigt tag i bollen, vilket gjorde att vi hade jobbigt att försvara oss, säger Kvibille-tränaren Roger Bengtsson. 

Det var i stället hemmalagets raka spel som gav utdelning. Alexander Bornhager nådde högst på en frispark i 45:e minuten, men fick en hård knuff i ryggen i straffområdet och tilldelades straff. Johan Persson var kylig och dundrade in bollen via ribban i mål till 1-0. 

– Det var jävligt surt, men vi reser oss också bra efter det. Vi kommer tillbaka och gör det riktigt bra sedan, säger Eggertsson. 

Ribban hade nämligen inte darrat färdigt för den här kvällen. Eggertsson, som i första halvlek sköt in sig med ett par skott över mål, förvaltade en frispark strax utanför straffområdet genom att i likhet med Persson dundra in bollen via ribban till kvittering. Det var åter match igen.

Astrio fortsatte att trycka på för ett ledningsmål och höjde tempot ytterligare, när Kvibilles Markus Wendel drog på sig sitt andra gula kort och visades ut i den 75-minuten. Det var spel åt ett håll, målchanser mot ett mål. 

– Vi var i förhållande till bollinnehav och avslut värda att få göra ett mål till, men ett bra lag förtjänar tur och vi var inte tillräckligt bra för att förtjäna det, säger Astrio-tränaren Mats Altemyr. 

Kvibille höll ut för bortalagets tryck och är i fortsatt serieledning med tre poäng ner till Fjärås på andraplats och fem poäng ner till Astrio på tredjeplats. 

– Det viktigaste är att vi är kvar i serieledning. Jag tycker att vi ska vara nöjda med en poäng, säger Kvibille-kaptenen Robin Larsson. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här