Halmias Oskar Rantala Törnfeldt gjorde matchens enda mål mot Åstorp. Arkivbild.
Halmias Oskar Rantala Törnfeldt gjorde matchens enda mål mot Åstorp. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Rantala Törnfeldt fixade Halmias första seger på Örjans vall

Tabellfyran Halmia mot tabellnian Åstorp på Örjans valls gräsmatta. Den matchen kunde väl bara sluta på ett sätt? Mycket riktigt, även om det satt hårt inne. Halmia besegrade Åstorp där matchens enda mål kom strax innan paus.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Fotboll: Division 3

Halmia 1

Åstorp 0

(1–0)

Halmia stod för en rejäl chanskavalkad i den första halvleken efter en trevande inledning, där chans på chans bytte av varandra i den andra halvan av första halvlek.

Bland annat hade laget ett skott i ovansida ribba.

Därför var det inte alls orättvist när Oskar Rantala Törnfeldt skickade bollen i mål efter en hörna och gav Halmia ledningen med 1–0.

– Vi fick en hörna som via en skarv landade hos mig och så kunde jag skarva in den vid bortre. Det gav en go känsla inför andra, säger målskytten efter matchen.

ANNONS

Ledningen stod sig i pausvilan och i andra fortsatte Halmia att ha mestadels av spelet inledningsvis.

I takt med att andra halvleken led började Åstorp skapa lite mer lägen och med dryga kvarten kvar kom den vassaste kvitteringsmöjligheten när Marcus Hansson skickade bollen i ribban bakom Halmiakeepern Alexander Nielsen.

Åstorp fick ett litet tryck i slutminuterna och fick med sig ett antal hörnor men lyckades inte förvalta någon av dem och Halmia kunde fixa med sig alla tre poängen.

– Jag är glad över vinsten och att vi orkar stå emot deras press. De är duktiga på fasta situationer och är fysiska och det är en styrka att vi står emot det, säger Rantala Törnfeldt.

– Det är en skitmatch från vår sida och man hade hoppats på att det skulle se lite bättre ut på planen men det är en seger och den första på Örjans vall och det tar vi med oss.

Segern innebär att Halmia hakar på i toppen av tabellen efter fem spelade omgångar.

ANNONS