50 personer kommer få möjlighet att släppas in på fotbollsmatcherna i Halland. Detta efter beslut från Folkhälsomyndigheten och ordningsmakten.
50 personer kommer få möjlighet att släppas in på fotbollsmatcherna i Halland. Detta efter beslut från Folkhälsomyndigheten och ordningsmakten.

Publik tillåts på fotbollsmatcher i Halland

Fotbollsmatcher med publik. Det blir nu verklighet i fotbolls-Halland efter beslut från Folkhälsomyndigheten och ordningsmakten.
– Det var precis vad vi behövde, säger Mikael Hansson, ordförande i tävlingskommittén på Hallands fotbollförbund.

ANNONS
|

Nu får föreningarna i den halländska fotbollen möjligheten att stilla abstinensen hos supportrar och fotbollsälskare.

– Det kommer att bli tillåtet att titta på fotboll från och med måndag kväll och ta in 50 personer på matcherna. Detta kommer gälla från division 1 och nedåt, pojk, flick, herr och dam, säger Mikael Hansson, ordförande i tävlingskommittén på Hallands fotbollförbund.

Folkhälsomyndigheten tog tillsammans med ordningsmakten beslutet som är välkommet från många håll.

– Det finns tio punkter som man ska klara av. Nu gäller det att föreningarna håller sig till föreskriften. Men de som inte vill behöver inte släppa in publik på matcherna. Det kan vara dem som säger att de inte har organisation till det.

ANNONS

Mikael Hansson går närmare in på vad som gäller för klubbarna.

– Föreningarna måste ha sina ledare, någon speaker och de personer som behövs för att genomföra ett arrangemang. Utöver det kan man räkna 50 personer. Det gäller att man gör detta med aktsamhet. Speciellt i och med att vi i Halland i april bestämde för oss att spela enkelserier. Vi har haft tur och skicklighet i besluten.

ANNONS