Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Livesändningar. Hallandsposten sänder i höst live från Halmias fyra återstående matcher i division 2. Det kommer att gå att följa matcherna via HP:s hemsida hemifrån. 

Premiär för live-tv

Hallandsposten livesänder i höst IS Halmias hemmamatcher. Det blir därför nu möjligt att följa Halmias fyra återstående hemmamatcher i division 2 direkt på webben hemifrån.

– Det känns väldigt spännande att kunna erbjuda direktsänd lokalsport till våra läsare. För slår det här, som vi hoppas, väl ut är tanken att det framöver även kommer att bli andra direktsända idrottsevenemang på lokal nivå, säger HP:s sportchef Jan-Owe Wikström.

Hallandsposten sände i fjol återkommande webb-tv-program med spelare och ledare i Halmstads BK, men även ett par korta sommaravsnitt med Halmstadsonen Janne Andersson, som förra sommaren tillträdde som ny förbundskapten för fotbollslandslaget. 

I början av juni utvecklade tidningen konceptet med en testsändning från matchen mellan Halmia och Torslanda på Örjans vall, vilket i höst ska bli ytterligare fyra livesändningar från Halmias matcher i Halmstad. 

– Trots att det bara var en testsändning som vi inte alls hade marknadsfört var det stort intresse redan då. Och i framtiden är förhoppningen att även bortamatcher kan bli aktuella, inflikar Wikström. 

– Vi vet att många av våra läsare vill kunna följa de lokala lagen och vi tror att livesändningar från matcher kommer att bli ett populärt inslag på vår sajt, säger Marko Korkeasalo, webbansvarig på HP.

HP kommer dessutom att sända matcherna i ett användarvänligt format för alla plattformar. 

– Självklart kan våra läsare/tittare följa matchen oavsett om de vill använda dator, surfplatta eller mobil, säger Korkeasalo.

Det kan även bli fler livesändningar från matcher i andra idrotter i framtiden såsom bordtennis, handboll, badminton och volleyboll, men även motionsevenemang som Laxaloppet och Prinsens minne samt ungdomsturneringar. 

– Förutom livesänd sport räknar vi med att under hösten och vintern komma i gång och livesända webb-tv från andra evenemang eller när större nyhetshändelser inträffar, säger Korkeasalo.

Halmia är också positivt inställt till livesändningarna. Det ger fler halmianer möjlighet att följa matcherna ordentligt. 

– Vi känner oss privilegierade att få den möjligheten från den stora lokaltidningen. Vi har många äldre halmianer som har svårt att ta sig till arenan och andra som bor runt omkring i landet och utomlands, så det är mycket trevligt att de också ska kunna följa matcherna, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här