Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Platt fall för Halmia mot nästjumbon

Det var håglöst, långsamt och slarvigt. Halmia lyckades inte skapa många målchanser under 90 minuter och förlorade hemma mot IFK Uddevalla med 0–2.

Det var ett långsamt tempo i gårdagens sena eftermiddagsmatch med ett Halmia med ett stort bollinnehav men som hade svårt att dyrka upp det djupt stående Uddevalla-försvaret.

Matchens första, och enda riktigt farliga, chans för Halmia kom i den 18:e minuten när Niclas Taube träffade stolpen med ett tungt distansskott. Utöver det hade de rödvita otroligt svårt att göra något konstruktivt på offensiv planhalva.

– Det känns som att vi har en dålig inställning, vi slarvar mycket och tappar bollen för ofta. Vi får springa upp och ställa oss redo att anfalla, men så slutar det med att någon tappar bollen för att de gör någon dum grej som vi ska låta bli, så får vi springa hem igen. Vi tröttar ut oss själva, säger Niclas Taube.

Uddevalla satsade konsekvent på att backa hem med laget för att sedan vinna boll och gå på snabba omställningar, och de var effektiva. 0–1 kom efter en lång boll ute på högerkanten, inlägg och nick i mål.

Fem minuter före halvtid kom även 0–2 på gästernas blott andra chans i matchen. Återigen fick en långboll rinna igenom varpå bortaanfallaren revs ner av Halmia-målvakten Jonas Käck. Straffen förvaltades på bästa sätt med ett säkert avslut intill den vänstra stolproten till fördubblad ledning för Uddevalla.

Två gjorda mål till trots förtjänade inte bortalaget beröm – i alla fall inte enligt Niclas Taube.

– Jag tycker inte att de var bra. De var nog det sämsta laget vi mött i år, jag kan inte komma på något sämre lag, men vi var väldigt dåliga i dag. Vi kändes helt ofarliga, säger Taube.

Till andra halvlek höjde sig Halmia något spelmässigt, men lyckades fortfarande inte skapa något framåt. Ett par halvchanser i form av lösa distansskott var det närmaste en reducering de kom under större delen av halvleken.

– Det krävs kvalité för att skapa målchanser. Vi har svårt redan när det handlar om att få in bollen i straffområdet. I andra halvlek är vi bättre och kommer högre upp med laget, men vi får inte ens in bollen. När vi väl får in den är den för lång eller till fel adress. Då händer ingenting, suckar tränaren Peter Lindau.

Halmia är fortsatt kvar på tionde plats, på samma poäng som Oskarshamn på nedflyttningsplats, då även bottenkonkurrenten Trelleborg förlorade under söndagen.

– Men det gäller att vi börja vinna, det är tuffa matcher nu, säger Lindau.