Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hjälten. Halmia-yttern Isak Petersson fick fira sent kvitteringsmål i matchens sista minut, när Halmia kryssade mot Torslanda på Örjans vall. 

Petersson räddade kryss i sista minuten

Halmia vände under söndagen 0-2 till 2-2 mot Torslanda på Örjans vall. Först i matchens sista minut språngnickade Isak Petersson in kvitteringsmålet. Det var inget att glädjas åt.

Division 2 västra Götaland
Halmia-Torslanda 2-2 (0-1)

– Det var skönt, men det svider ändå. Vi hade behövt tre poäng, säger Isak Petersson lite nedstämt.

För det handlade ju egentligen för Halmia om att ta tre poäng för att minska glappet till toppskiktet i tabellen. Och det visade sig inte vara helt enkelt. Halmia inledde med mycket boll, men hade svårt att skapa farliga målchanser. Det blev i stället en mardrömsstart, när Anton Salihu nickade in 0-1 till bortalaget efter tolv minuter. 

– Det kändes väldigt energilöst i första halvlek, samtidigt som de backade hem. Vi hade mycket boll, men hade problem med att skapa chanser. Det är svårt att säga varför det blev så. Prestationen varierar alltid lite under matcher, säger ISH-tränaren Anders Wallin. 

Halmia kom dessutom undan lindrigt från första halvlek, då bortalagets Zackarias Strandell även hade ett skott i ribban. Då hjälpte det inte att Isak Pettersson var en av få som hotade framåt med skott utifrån i första halvlek.

- Jag kom till några lägen, men vi hittade ändå inte riktigt det. Vi stressade lite för mycket. Sedan gick vi ut i andra halvlek och började spela igen, säger Petersson. 

Rödvitt kom ut som ett helt nytt lag i andra halvlek. Det gick framåt och ofta med kvalitet. Därför blev kommande kallduschar extra tunga, när laget först släppte in ytterligare ett mål och sedan fick se mittbacken Besart Zeqiri linka av planen med en befarad bristning i ena ljumsken. Han ser ut att missa resten av vårsäsongen. 

- Det är ett stort avbräck. Våra två mittbackar har gjort det fantastiskt under våren och vi har inte släppt till många lägen. Vi får se hur länge han blir borta efter att vi undersökt honom, men det kan nog vara fram till juli eller augusti, säger Wallin. 

Halmia hämtade sig trots det efter skadesmällen och vände på matchen. I 84:e minuten skallade mittbacken Adrian Hallsö in 1-2 efter fint inspel i straffområdet, medan Petersson avslutade en rejäl anstormning mot mål i 94:e minuten genom att språngnicka in kvitteringen. 
Det gav en poäng och jubel på läktaren - men däremot inga muntra miner i Halmstadgänget. 

– Vi gick för tre poäng, så det är klart vi är nöjda med att komma tillbaka, men på förhand är vi inte nöjda med en poäng, säger Wallin. 

– Vi hade med lite tur kunnat göra fler än två mål i slutet. Det är lite surt, säger Petersson. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här