Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Peter Åberg, tränare i Laholms FK, hoppas att den negativa trenden ska vända i derbyt mot Halmia.

Peter och Peter i Hallandsderby

Peter mot Peter, Åberg mot Lindau. I kväll möts Laholms FK och Halmia i ett prestigeladdat division 2-derby på Glänninge Park.

– Det ska bli fantastiskt roligt! Den här matchen har vi sett fram emot sedan vi gick upp i höstas, konstaterar Peter Åberg, tränare i Laholm.
– Jag hoppas att det går bra för LFK i serien, men den här matchen vill vi vinna, säger Peter Lindau, Halmias tränare.
Lagen kommer från två håll. LFK tog klivet upp från division 3 förra säsongen medan Halmia tvingades ta det tunga steget ner från ettan.
Nu möts de båda klubbarna i seriesammanhang för första gången på många år.
Med Halmia som solklar favorit!
Laholm har inte rosat marknaden så här långt under säsongen. Sydhallänningarna har förlorat samliga fyra matcher och ligger sist i tabellen med 1–11 i målskillnad.
– Vi har gjort lite för många ommöbleringar i laget och haft två tunga skador i Erik Pålsson och Anders Jonsson, men nu är båda tillbaka. För första gången i år har jag alla spelare tillgängliga, säger Åberg.
Pålsson, som flera klubbar högre upp i seriehierarkin hade ögonen på i fjol, har haft problem med ljumskarna och Jonsson men en fot.
– Det slår hårt med skador när vi har en så tunn trupp, men jag hoppas att det ska vända nu när vi har fått tillbaka alla spelare.
I senaste matchen förlorade LFK med 0–3 mot serieledande Vinberg.
– Halmia spelar på ett liknande sätt med stort bollinnehav så det gäller att vi är jäkligt tajta i försvaret.
– Tidigare har vi slarvat alldeles för mycket i passningsspelet och blivit straffade för våra misstag, men Halmia har precis som vi några orutinerade spelare och det ska vi försöka utnyttja. Men de har också några duktiga spelare och en sån som Ingelsten får vi se upp med.
Halmia inledde också knackigt, men har spelat upp sig något och vunnit de två senaste matcherna.
– Vi har väl inte gjort någon kanonmatch hittills, men vi har kämpat på bra, tycker Lindau, som till skillnad från namnen i Laholm har ett i närmast helt nytt lag i år.
Då kan det ta lite tid att få ihop pusselbitarna.
– Mot Laholm vill jag se att vi försöker spela en offensiv, rolig fotboll som är kul att titta på. Jag har följt Laholm i flera år när vi har varit runt och tittat på lokala spelare så vi har bra koll på dem.
Anfallaren Joe Sise är borta efter det röda kortet i segermatchen mot Assyriska och Ervin Ribic, som är på väg tillbaka efter en knäskada, saknas också. Dessutom får Halmia klara sig utan målvakten Malte Påhlsson, som spelar U17-EM i Azerbajdzjan.
Patrik Ingelsten gör dock comeback efter en fotskada och mittbacken Egzon Maholli är också tillgänglig sedan han varit borta med ett uttänjt ledband i knät.

Fler lokala sportnyheter hittar du här