Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Padelprofilens okända sida – är största hotet mot Halmia

Halmstad känner honom som driftig padelentreprenör.
Här är Mac Grossmans okända sida – som fotbollsspelare i Högaborg, som möter Halmia på fredagskvällen.
Samtidigt varnar han för en avsvalnande padelfeber.
– Alla anläggningar kommer inte att överleva, spår han.

Mac Grossman, 29, är fastighetsmäklaren som blev padelpionjär. Han öppnade sin första padelhall i Växjö och därefter två i Halmstad 2017 och 2020.

I dag arbetar han som regionchef på padeljätten PDL Group och ansvarar för 15 anläggningar från Falkenberg i norr till Trelleborg i söder.

Mac Grossman spelade division 2-fotboll med Lindome 2014. Därefter har padelprojekten tagit nästan all tid. Men i fjol gjorde han comeback i division 3-laget Högaborg hemma i Helsingborg och vann den interna skytteligan med åtta mål på elva matcher.

Även i år är han det främsta offensiva hotet hos Skånelaget, som ligger sexa i tabellen, med sju mål på tio matcher.

– Jag blev lite småsugen igen på att ha någonting vid sidan om jobbet och Högaborg har varit på mig länge, berättar han.

– Sedan är jag kanske inte den mest träningsflitige i laget eftersom jag har ett jobb som gör att jag befinner mig på resande fot ganska mycket. Jag är mer i Halmstad än vad jag är i Helsingborg egentligen.

”Marknaden börjar bli mättad”

Padelsporten har vuxit explosionsartat på kort tid. Men Mac Grossman menar att anläggningsboomen nu är på väg in i en ny fas.

– Jag tror generellt i Sverige att marknaden börjar bli mättad på många ställen. Fram tills för något år sedan har det varit hallägarnas marknad, men nu börjar det mer och mer bli spelarnas marknad där man kan välja var man vill spela. Det gäller att anläggningarna håller bra nivå och att man lyssnar på spelare och kunder vad som eftersöks. Det är på gott och ont. Men för sporten padel är det nog bra att man får en högre kravprofil, anser han.

”Många väljer att göra annat”

Samtidigt vill han nyansera bilden av att pandemin har gynnat padeln.

– Givetvis har det gynnat ströspelet, men man märker också nu när restriktionerna släpper att många kunder väljer att göra annat. Nu helt plötsligt är det golf, sport på tv, resor och mycket annat som lockar. Sedan har sponsorer fallit bort på grund att de inte har möjlighet att vara med i nätverk. Så det är mycket bakom kulisserna som har varit tufft, även om det inte har synts beläggningsmässigt alltid.

Har PDL några planer på att expandera ytterligare i Halmstad?

– Om läget och förutsättningarna är rätt så är PDL absolut intresserade av att fortsätta expandera. Men som jag sade, så börjar kunden bli mer och mer kräsen och jag tror själv inte på sikt att alla anläggningar kommer att överleva, utan man måste verkligen ha en plan för sina satsningar och se det långsiktigt.

Även Halmias tränare Anders Wallin syns med ett padelrack i näven då och då.

Mac Grossman säger:

– Vi springer på varandra med jämna mellanrum. Så skulle jag torska mot Wallin nu så får jag väl ta en “rematch” i padel i stället.

Fakta: Mac Grossman

Ålder: 29 år.

Familj: Sambo och två barn.

Bor: Helsingborg.

Yrke: Regionchef på PDL Group.

Klubbar: Högaborgs BK (fotboll) och Team PDL (padel).

Intressen: Familjen och idrott.

Främsta meriter: Lag-SM-guld med Halmstad PC 2018 och silver 2019.

Aktuell: Möter Halmia med Högaborg på fredagen.

TV: Se höjdpunkterna från Halmias derbyseger mot Laholm:

LÄS MER: Halmia vann på tilläggstid – spräckte Laholms segersvit

Fler lokala sportnyheter hittar du här