Oscar Magnusson är Alets senaste nyförvärv och kommer finnas med i truppen i derbyt mot Leikin.
Oscar Magnusson är Alets senaste nyförvärv och kommer finnas med i truppen i derbyt mot Leikin. Bild: Jari Välitalo

Oscar lämnade New York – är Alets färska nyförvärv

Oscar Magnusson lämnade New York och studierna på college innan coronapandemin slog till med full kraft mot landet. Nu är han hemma i Halmstad och är Alets färska nyförvärv.
– Jag såg det som en fin möjlighet att komma hit och spela med Alet, säger han.

ANNONS
|

Alet fick en tung start i sin rejält uppskjutna premiär i division 4 när man föll hemma mot Lerkil med 0–2 förra veckan.

På fredag väntar ett stekhett derby mot Leikin där tränare Håkan Hallberg kommer att kasta in nyförvärvet Oscar Magnusson direkt i hetluften.

23-åringen, som kommer från Halmstad, har de senaste åren studerat på college i New York och skulle till hösten börja sitt sista år. Men på grund av coronapandemin blir han nu kvar i Halmstad.

– Det känns väldigt bra att få vara i Alet och skönt att få hålla igång och träna. I och med coronan så blev vår säsong i USA uppskjuten till våren. Så jag såg det som en fin möjlighet att komma hit och spela med Alet och ha Håkan som tränare, säger han.

ANNONS

Hann åka hem innan utbrottet

New York som stad har drabbats hårt av coronavirusets framfart.

– Jag åkte hem innan det verkligen tog fart. All undervisning som var kvar på våren skulle köras på distans så då valde jag att åka hem innan de stängde gränserna.

Oscar har tidigare bland annat representerat Astrio men nu föll valet på Alet. Mycket tack vare vännerna han har i laget.

– Jag hade pratat lite med dem jag känner här sen innan och det kändes bara bra. Sen kände jag till Håkan sen innan också.

– Först tänkte jag att jag inte ville börja spela och träna i en klubb där jag bara kommer vara i någon månad och sen lämna. Nu när det blev ett sådant långt uppehåll så kändes Alet som den rätta vägen att gå.

Förväntar sig en tuff match

Yttermittfältaren kommer att finnas med i truppen till derbyt på fredag men om han själv kommer slå sig in direkt i startelvan vågar han inte lova.

– Det ska bli spännande och framför allt väldigt kul att få spela match igen. Det var längesedan för mig nu. Jag har inte fått några pikar från Håkan om jag kommer starta eller inte men jag hoppas det, skrattar han.

ANNONS

Vad tror du om derbyt?

– Jag tror på vinst för vår del. Jag tycker det har sett väldigt bra ut på träningarna. Leikin brukar vara ett tekniskt lag som har många individuellt skickliga spelare så det kommer helt klart bli en tuff match.

Se matchen live med HP

HP tv-sänder derbyt mellan Alet och Leikin.

Tid: Fredag 18.50

Kommentator: Matthias Bengtsson

LÄS MER:Leikins förvandling – tar sikte på trean: ”Utmanar”

LÄS MER:Efter coronan – får hjälp av Sveriges förbundskapten

ANNONS