Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Oremo. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv
Johan Oremo. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Oremo hem till Sverige – var i dialog med Halmia

Förre Halmstads BK-anfallaren Johan Oremo återvänder till svensk fotboll. Den nya klubbadressen kunde ha blivit IS Halmia – men blir i stället Ängelholms FF.

Johan Oremo, 33, spelade för Halmstads BK 2017–19, men fick det sista året spolierat av en korsbandsskada och det blev inget förlängt kontrakt.

I stället gick han i vintras till polska Wigry Suwalki, men vid halvårsskiftet stod det klart att det inte blir någon fortsättning där heller.

Nu har Johan Oremo i stället skrivit på ett kontrakt med hårdsatsande division 2-laget Ängelholms FF som sträcker sig över 2022.

– En av de mest meriterande spelarna vi fått hit, säger ÄFF-tränaren Roar Hansen till Helsingborgs Dagblad.

Men Johan Oremo är fortfarande skriven i Haverdal utanför Halmstad – och det kunde ha blivit ett lag i Halmstad i stället. IS Halmia, som spelar i samma division 2-serie som Ängelholm, var med i bilden.

– Det stämmer. Vi har fört en dialog under ett tag och han ska bli Halmstadbo framöver är det tänkt. Men lotten föll till Ängelholms fördel, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

Han fortsätter:

– Kortfattat så handlar det om att vi inte kunde matcha Ängelholms bud helt enkelt. Vi hade gärna haft hans kunskap och rutin hos oss – det hade passat vår bild mer än väl. Men ibland blir det inte som man vill.

Hallandsposten har sökt Johan Oremo utan framgång.

Samtidigt har första omgången i Svenska cupen 2020/21 lottats. Halmiaherrarna fick hemmamatch mot division 1-laget Lindome medan Astrio får ta sig an division 3-kollegan Anderstorp på bortaplan. Speldatumen är ännu inte spikade.

I damcupen lottades Centern från division 2 på hemmaplan mot division 1-laget Eskilsminne. Den matchen spelas på Kärlekens IP lördagen den 1 augusti.

LÄS MER: Mittfältaren lämnar HBK – klar för division 1-klubb

Fler lokala sportnyheter hittar du här