I rött och vitt. Olivia Schough visar upp sin nya matchtröja i Bayern München. Bilden togs när hon besökte München i hemlighet i helgen.
I rött och vitt. Olivia Schough visar upp sin nya matchtröja i Bayern München. Bilden togs när hon besökte München i hemlighet i helgen.

Olivia Schough klar för Bayern München

Björn Andersson, Conny Torstensson, Patrik ”Bjärred” Andersson – Olivia Schough! Damlandslagsanfallaren från Drängsered blir nästa svensk i Bayern München. – Detta kändes perfekt, förklarar hon.

ANNONS
|

På måndagen presenterades Schough, 22, som den tyska storklubbens senaste nyförvärv.

Kontraktet gäller från och med den 1 januari 2014, vilket betyder att hon är spelklar till Frauen-Bundesligas omstart efter vinteruppehållet den 23 februari.

Olivia Schough befinner sig just nu på semester i Thailand, men säger i ett sms till HP-sporten:

– Bayern München är ett bra lag som med sin unga trupp ligger riktigt bra till i ligan. De behövde en offensiv spelare och jag kan spela både forward och ytter så detta kändes perfekt.

Schough, som har Torup/Rydö FF som moderklubb, har sedan 2009 representerat Göteborg FC i damallsvenskan. I år har hon etablerat sig i Pia Sundhages A-landslag och ingick i EM-truppen i somras.

ANNONS

Hon medger att beslutet att flytta utomlands har krävt en hel del funderande.

– Det kommer bli en svår och säkert många gånger en jobbig utmaning att bo i ett annat land, men det kommer förhoppningsvis också få mig att utvecklas som både fotbollsspelare och människa. München som stad verkar grym och tjejerna i laget är sköna så det ska nog gå bra detta, förklarar hon.

Schough bekräftar även att det fanns andra klubbar med i bilden.

– Montpellier i franska ligan var aktuellt. Även Lilleström i Norge, men Bayern München kändes mest givande för min del.

Bayern Münchens damlag är inte lika framgångsrikt som kollegerna på herrsidan och har endast ett tyskt mästerskap, från 1976, på meritlistan. Just nu, med en omgång kvar av höstsäsongen, parkerar bayerskorna på fjärde plats i Frauen-Bundesliga, sex poäng efter ledande Frankfurt.

Schough blir den enda svenskan i truppen. Men hon får nordiskt sällskap i form av norska landslagsbacken Nora Holstad, 26, som också blev klar på måndagen.

– Jag är glad att vi har kunnat värva en erfaren försvarsspelare i Nora Holstad och en begåvad och ambitiös offensivspelare i Olivia Schough, säger Bayerns manager Karin Danner till föreningens hemsida.

Video: Olivia Schough presenterar sig för Bayern Münchens fans (extern länk)

ANNONS

Ålder: 22 år.

Klubb: Bayern München (2014–).

Tidigare klubbar under karriären: Torup/Rydö FF, Ullareds IK, Falkenbergs FF, Göteborg FC.

Meriter: 8 A-landskamper/0 mål, 14 U23-landskamper, 29 F19-landskamper, 9 F17-landskamper.

Aktuell: Klar för Bayern München i tyska Bundesliga från och med den 1 januari.

ANNONS