... och Johansson klar för Öis

HBK:s ordförande Ingemar Broström bekräftar att det finns intresse från Holland för Tim Sparv men säger också att ingenting gått i lås ännu.

ANNONS
|

– Det har inte kommit något bud men vi vet att de har varit i kontakt med Sparv, säger han. Vi försöker naturligtvis att behålla våra spelare, men om man vill vidare får vi som klubb försöka hjälpa till med det.

En annan spelare på HBK:s mittfält som däremot definitivt spelat sin sista match den här säsongen för HBK är Sebastian Johansson, som lämnar klubben för spel med allsvenska jumbolaget Örgryte. Enligt Ingemar Broström är det Sebastian själv som tagit initiativ till flytten.

– Han har jobbat med detta på egen hand, säger Ingemar Broström. Sebastian flyttade för ett tag sedan till Göteborg av privata skäl. Dels har det nog varit jobbigt att pendla och dels har Sebastian inte fått så mycket speltid i HBK. Men jag tror att han trivts bra med laget så det finns ingen osämja mellan oss och honom.

ANNONS

Från HBK:s och Ingemar Broströms håll har man förståelse för att Sebastian Johansson väljer att flytta på sig.

– Som spelare måste man ha speltid och trivas i den klubb man spelar för.

Sebastian Johansson kommer lånas ut till Öis med en option på att köpa loss mittfältaren efter säsongens slut. Väljer Göteborgslaget att behålla honom kan dagens inhopp i den 80:e minuten i matchen mot Gais vara mittfältarens sista i HBK-tröjan.

Tidigare har Andreas Johansson lämnat Bollklubben för spel i Bundesliga och Bochum. När nu Sebastian Johansson och troligtvis även Tim Sparv försvinner uppstår det stora hål på Halmstads mittfält.

– Ja, det kan bli problem med mittfältet nu, medger Ingemar Broström. Men vi hoppas att det kommer att lösa sig.

Lösningen från HBK:s sida blir att värva. Inom en vecka kommer, om allt går som Ingemar Broström hoppas och vill, nya spelare att ha anslutit till laget.

– Förhoppningsvis kommer det att bli så. Vi har lagt bud på spelare och väntar på att affärerna ska gå i lås.

ANNONS