Oliver Hintsa hämtades in från Halmstads BK. I sin andra match för Tvååkers IF kom det första målet i 1-1-matchen mot Motala AIF.
Oliver Hintsa hämtades in från Halmstads BK. I sin andra match för Tvååkers IF kom det första målet i 1-1-matchen mot Motala AIF. Bild: Krister Andersson

Oavgjort mellan Motala AIF och Tvååkers IF

Tidigt underläge mot den heta nykomlingen. Men Tvååkers IF kom ikapp tack vare truppens senaste tillskott, Oliver Hintsa.
– Han kommer bli viktig för oss i höst, sa Mårten Lundkvist, tränare i Tvååkers IF efter 1–1 mot Motala AIF på bortaplan.

ANNONS
|

Motala AIF, som inför matchen mot Tvååkers IF, var obesegrad i de fyra senaste matcherna satte ledningsmålet redan efter sex minuter genom Jesper Merbom Adolfsson.

– Vi går tyvärr bort oss på en andraboll i samband med en hörna, sa Mårten Lundkvist, tränare i Tvååkers IF besviket.

Hemmalaget var även spelmässigt piggare och bättre under matchens inledning.

– Men vi arbetar oss in och tar över med bollinnehav och chanser.

Nyförvärvet Oliver Hintsa gjorde sitt första mål

Och kvitteringen kom efter 35 minuter.

– Vi får en frispark på mittplan som vi sätter ut den till David Struski Persson, som sätter högsta fart, spelar snett inåt bakåt till Oliver (Hintsa) som avslutar med ett jättefint vänsterskott. Mycket bra klass, berömde Mårten Lundkvist.

ANNONS

Oliver Hintsa gjorde sin första match för Tvååkers IF senast mot Landskrona Bois. 19-åringen kommer på lån från Halmstads BK som Tvååkers IF har ett samarbetsavtal med.

– Han har kommit in bra i laget. Vi kommer ha jättenytta av honom i höst, det är jag övertygad. Han är förvånansvärt stark trots att han ä inte är något fysiskt praktexemplar. Han sprider energi.

Säsongens tredje kryss för Tvååkers IF

Efter den välbehövliga halvtidsvilan turades lagen om att styra matchen.

– Vi skiftade initiativ med sex, sju minuters intervaller. Det laget som inte hade bollen sjönk tillbaka och det blev nästan lite handboll, sa Tvååkerstränaren och fortsatte i sin analys av den andra akten:

– Det var kontrollerat spel tills det var fem minuter kvar, då blev det lite hawaii. Vi skapar rätt mycket, men vi har det lite svårt med målgörandet. Men det känns som vi är på rätt väg.

Detta var ett steg i rätt riktning efter storlusten mot Landskrona Bois, tidigare i veckan.

– Vi gillar inte oavgjort, men idag kändes det okej utifrån förutsättningar. Det var vår tredje match på en vecka, vi spelar i närmare 30 grader, vi möter ett lag som spelar med stort självförtroende och som fick en flygande start.

ANNONS
ANNONS